5 entry daha
  • cinselliği kullanarak casusluk faaliyetlerinde bulunmak, bilgi toplamak, alavere dalavare çevirmenin karşılığı olan, ingilizcedeki honey trap kalıbının birebir çevirisi.

    sıklıkla kadınlar kullanılarak yapılsa da, misal popüler kültürden bildiğimiz james bond karakteri de bu yola sık sık başvurur. sıradan bir türk çocuğunun okul hayatından bildiği, orta asya türk beyliklerinin imanını gevreten çin prenseslerinin yaptıkları da bu kategoriye dahil edilebilir. çinliler, 21. yy da da babadan kalma bal tuzağı tekniklerini kullanmaya devam ediyorlar:

    http://www.foreignpolicy.com/…ory_of_the_honey_trap

    linkteki yazı, mi5 in, britanyalı işadamlarını, çinli haberalma servislerinin kullandığı bal tuzağı tekniklerine karşı uyarması üzerine. çinliler bu teknikleri kullanarak, ekonomiyi yöneten kişileri kendileriyle çalışmaları için tehdit etmeyi planlıyorlarmış. sanayi veya ekonomik casusluk diyebileceğimiz bu hareket, beyaz erkeğin "gözü çekik olanın kukusu da çekik olur" inanışı da hesaba katıldığında, gayet başarılı olabilecek bir taktiktir.

    başka bir güncel örnek, kremlin i eleştiren 9 rus muhalifle yatıp, bunları kameraya alan bir rus modelle ilgili:

    http://www.independent.co.uk/…nd-spies-1742543.html

    kgb bu teknikleri soğuk savaş sırasında bol bol kullanmıştır. en bilinen örneklerinden biri, britanya' nın, 1950 lerin ortasında moskova donanma ateşesi olarak çalışan john vassal' ın, homoseksüelliğinde karıştığı bir bal tuzağıyla, 7 sene boyunca gizli bilgileri kgb ye sağlamasıdır.

    günlük hayatta da enteresan yansımaları olabiliyor bu bal tuzağı mevzusunun. eşlerinin kendilerini aldatıp aldatmayacağını merak eden kadınlar, "honey trap agency" isimli bir ajansla temasa geçip, ajansın kadın elemanları/ dedektifler, eşlerini veya erkek arkadaşlarını baştan çıkarmaya çalışırken, erkeklerin sadakatlerini ölçebiliyorlar:

    http://www.ukhoneytrap.co.uk/

    yurdumuzun erkeği üzerinde de verimli olacağına inandığım bir yaklaşımdır.

    (bkz: mata hari)
    (bkz: amsalak)
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap