6 entry daha
  • ben anlamıyorum.
    asla anlayabileceğimi de sanmıyorum.
    bana ölünün üzerinden prim yapmakmış gibi geliyor bütün bu yapılan. herkesin "bak benim de ne sevdiğim bir insandı", "bak ne kadar da yakındık" imajı vermeye çalışmasından başka birşey değil benim gözümde.
    bi de bunun daha yoldan çıkmış olan versiyonu "huzur içinde yat canım arkadaşım" vari profil güncellemeleri yahut kişisel iletiler. anlamsız. "çok sinirliyim yazma!!!" diye kişisel ileti yapan kız ne kadar esasında "ne oldu?" sorusunu bekliyorsa, bence bu tip insanlar da bir o kadar "başın sağolsun, kim vefat etti?" sorusunu bekleyip bu soru üzerinden bu muhabbet kurmaya çalışıyorlar. iğrençlik.
    çok mu kötü niyetliyim?
    pek sanmıyorum.
    çünkü zamanında yaşanan bir vefat olayında, merhumla hiç alakası olmayan insanların facebook üzerinden karalar bağladığına şahit oldum. bu bir yana, o insanların merhumun adına grup açıp, oraya bir de taze mezarın fotoğraflarını eklediğine ve o kadar "seveni"nin gıkını çıkarmadığına şahit oldum.
    bunun altında ne gibi bir iyi niyet olabilir? ne yapmalıyız o fotoğrafa bakıp? aralarda açıp dua mı etmeliyiz mezarının başına gitmek yerine? tam bir saçmalık. ondan da ziyade, düşüncesizlik.
    tamam, herkes vefat eden kimsenin toprağın altında olduğunu bilir fakat kimsenin o insanı anmak için bakacağı şey onun üzerinde ot bitmemiş mezarı değildir. bu acıtır. bu düpedüz merhuma ve onun yakınlarına saygısızlıktır.
    bunu bile düşünmekten yoksun insan müsveddeleri varken etrafta, kimsenin sanal ortamda gerçekleşen, iki tık ve bir sürü klişeden ibaret anma töreninin iyi niyetini savunmaya hakkı yok. bazen bırakın iyi niyeti, ortada kayda değer bir niyet olduğuna dahi inanamıyorum ben. sadece bir sürü küçük ve mide bulandırıcı hesap.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap