8 entry daha
  • ulkemizin 38. meridyenin dogusunda ve 40. paralelin guneyinde kalan kisminda (dogu ve guneydoguda) yasayan halkin (kurt+turk - ki evet cogunlugu kurt kokenlidir) egitim, karayolu, trenyolu, saglik gibi temel ihtiyaclarinin karsilan(a)mamasinindan dolayi ayni insanlarin ne turkceyi ne kurtceyi adam gibi ogrenememesiyle olusan durumun bir neticesidir.

    basitce olayi butun siyasi ve etnik eksenin disinda insani olarak incelersek ; bu bolgenin insani cogunlukla issiz ve yoksuldur. issizlik problemlerinin iki sebebi vardir: calisabilecekleri yer, kendilerini istihdam edecek isveren yoktur, egitim alamadiklari icin de bu insanlarin buyuk bir kisminin (zamaninda bir insaatta, atolyede vesaire kalfalik yapma sansi olmadiysa) meslegi de yoktur.

    turkiye cumhuriyeti, bolgenin halkini icinde bulundugu durumdan kurtarmak icin elinden gelen cabayi gostermemektedir; hatta asagi yukari hic bir caba gostermemektedir. ote yandan gelirinin buyuk bir kismini avrasya uyusturucu trafigini kontrol ederek elde eden cesitli orgutlerin bolgedeki kurtleri dusundugunu iddia etmek safliktir. sorunlarimizi dogru durust siralamazsak, bolge insani bugun bulundugu yerde saymaya, hatta daha da gerilere gitmeye; korku ve suc cografyasinin itilmis her an harcanmaya hazir bireyleri olmaya mahkumdurlar. bu insanlar, tarlalarda kole gibi calistirilirlar, fabrikalarda hicbir sosyal guvencesi olmadan sabah aksam isbasi yaparlar (ay ay bu butun t.c. vatandaslarini kapsiyor galiba), bazen tsk tarafindan bazen pkk tarafindan itile kakila daglarda savasmaya yollanirlar (ikisini ayni kefeye koydugmdan degil durum bu). hemen baslayalim kurtlere anadilde egitim verilsin yarindan itibaren; bir dakika yoksa bu egitimi verebilecek kadrolardan yoksun muyuz? ozgurluk verilsin, turkiye'nin guneydogusu, irak'in kuzeyi, iranin batisi kurdistan federe cumhuriyeti olsun: aman ya rabbi yoksa bu ulkeyi isletecek yeterli sayida hukukcu, politikaci, doktor, ogretmen, teknik eleman mevcut degil mi?

    yani biz bu konuyu sabaha kadar tartisalim, zaten bizden istenilen de bu. gerceklerden bahsetmeyelim, kendini ifade edebilme sansina erismis kurtler bagirsin, cagirsin, olmayacak islerin pesinden kossun hatta bazilari pkk'yi desteklesin; ote yandan turkler yumruklarini masaya vursun, sosyal paylasim sitelerinde 'kurt pkk terorist boyle s*kt*k' falan diye konussun. az biraz yontulmuslari, ilkokulda aldiklari gazla butun hayatlarini gecirsin... peeeh yetisin a dostlar, biz hergun birbirimizi sahmat ederken, istanbul'da otobus bombalayip, mecliste partileri kapatirken birileri bizi dudukluyor gibi geliyor bana ya neyse artik...

    yani diyorum ozgurluk ve demokrasi baskici devletlerin cekilmesiyle kurulabilseydi herhalde afrika bugun dunyanin en buyuk demokrasi cenneti olurdu ama yok yok kime diyorum ben kotulenecek bu entry deliler gibi hem de, yaranamazsin kimseye...
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap