138 entry daha
  • aile içi evliliklerin yapıldığı islamköy'de, kardeş torunları arasında yapılan bir evliliğin kadın tarafı.
    aralık 1948'de demirel ile evlenmişler. bugün eşine çift yumurta ikizi kadar benzeyen nazmiye şener, gençliğinde köyün en güzel kızıymış. evliliklerinin ilk yıllarındaki bir rahatsızlığına yanlış tedavi uygulandığından çocukları olmamış denir. onlar da buna pek takılmamışlar galiba ve eşi ile çok düzenli ve huzurlu bir aile hayatı kurmuşlar. süleyman demirel kendisinden hep övgüyle söz eder, cumhurbaşkanı eşiyken bile halka tepeden bakmaması ve geleneklerini sürdürmeye devam etmesinden hoşnutluk duyar. bazı fotoğraflarında evliliklerinin ilerlemiş yıllarında ve ilerlemiş yaşlarında dahi birbirlerine olan ilgi ve muhabbetleri görülebilir.

    yıllarca demirel isminin gölgesinde, silik bir kadın gibi durmuştur. kendisini yakından tanıyanlarsa dobra bir kadın olduğunu söyler. araba kullanmanın en büyük zevki olduğunu, sokağa çıktığında insanların kendisinden yapamayacağı şeyleri istemesinden korktuğu için dışarı çıkmadığını filan söyler nazmiye demirel. adını duyduğumda aklıma hep, darbe sonrası yargılanmak için zincirbozan'a giden eşine refakat ederken, bardaktan boşanırcasına yağan yağmura bakarak geri kalanlara söylediği "allah bile halimize ağlıyor" benzeri lafı gelir.

    bir kitapta * kendisi ile ilgili bölümden birkaç cümle aktararak noktalayayım:

    --- spoiler ---
    bir yurtdışı gezisi sırasında nazmiye hanım, uçakta gazetecilere birşeyler anlatan süleyman demirel'in eline vurup "çok atıyorsun yine" deyivermiş. süleyman demirel etrafını saran gazetecilere gerdan kıra kıra keyifle övünürken, nazmiye demirel'in "aman ne kadar akıllısın, vah vah" dediğini duyan o kadar çok ki...
    --- spoiler ---
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap