5 entry daha
  • hakkında goal.com'da aşağıdaki gibi bir haber çıkan beşiktaş jimnastik kulübü yöneticisi.

    quaresma transferi nasıl oldu da 7.3 milyon euro'ya bitti?
    goal.com, inter'den alınan ricardo quaresma'nın transfer görüşmelerinde neler yaşandığını açıklıyor.. iddia ediyoruz, bunları hiç duymadınız!
    goal.com türkiye
    30 haz 2010 13:30:00

    bu yazı için quaresma fırtınasının biraz olsun dinmesini bekledik.. çünkü kimsenin gözü bu transferin nasıl bittiği, ne kadar uğraşıldığı veya benzeri zorlukları görecek açıklıkta değildi.. kolay değil, ricardo quaresma beşiktaş'taydı.. bundan birkaç yıl önce messi ayarında gösterilen, ronaldinho'yla kıyaslanan, dünyanın en çok ilgi çeken adamı artık istanbul'daydı..

    peki gerçekten nasıl bitmişti bu transfer? daha doğrusu, tabata'yı gaziantep'ten 8 milyon euro'ya alan yönetim, portekizli oyuncuyu inter'den 7.3 milyon euro'ya nasıl kurtarmıştı? esasında bu çok ince bir nüans, saniyelik bir refleks ve tabii ki futbol komitesi başkanı serdal adalı sayesinde gerçekleşti..

    yaklaşık 1 ayı aşkın bir süre önce, başkan yıldırım demirören ve serdal adalı, inter'den aldıkları randevuya katılmak için milano'ya uçarlar.. inter'in kulüp binasındaki görüşmeye kartal, bu 2 isimle girer.. ilk gün sonuç alınamaz, 2., 3. gün de.. artık yıldırım demirören, inter'in 12 milyon euro'luk isteğini devamlı olarak yinelemesi ve yöneticisi adalı'nın da bu parayı vermemesiyle sıkılmaya başlamıştır..

    masada adalı, demirören'den daha önde oturmakta, başkan görüşmeden uzak durmaktadır. bu tamamen serdal adalı'nın isteğidir. çünkü demirören'in tarzını çok iyi bilir.. sıkıntıya gelemez başkan, birkaç milyon euro onun için sadece küsürattır.. tek hedefi taraftarın da gönlüne düşen quaresma'yı alıp dönmektir..

    görüşmeler sırasında adalı'nın telefonu çalar ve masadan uzaklaşır.. artık çok sıkılan, türkiye'ye dönmek isteyen yıldırım demirören, fırsattan istifade interli yetkiliye sorar, "şu an ne kadar bonservis bedeli ödemeyi kabul edersek bu iş biter?" diye sorar.. aldığı yanıt, "10 milyon euro"dur. adalı'nın aklındaki fiyatın 5 milyon olduğunu bilen ve transfer görüşmelerinin uzayacağını bilen demirören, "tamam" diyerek elini interli yetkiliye uzatır ve tokalaşma yaşanır..

    adalı döndüğünde başkan, "tamam quaresma'yı aldık" der, adalı şaşırır ve sorar, "ne kadara başkan?" aldığı 10 milyon euro'luk yanıtla bembeyaz kesilen adalı, hemen interli yetkiliye dönerek "emin misiniz?" der.. italyanlar çok mutlu bir şekilde "tabii ki" cevabı verdiğinde adalı, muhteşem bir refleksle "siz bilirsiniz.. başkanın 10 milyon euro'luk ödeme teklifi 2 yıla yayılı vadelerleydi" der ve yapılan anlaşmayı bir anda iptal eder.. interliler buna kesinlikle yanaşmaz.. tek ödeme istedikleri için adalı'nın tuzağına düşerler ve görüşmeler orada tıkanır..

    ikili istanbul'a dönüş yolunda demirören sinirli, adalı ise umutludur.. serdal adalı ısrarla "göreceksin başkan.. bu transfer olmadı gibi gözükebilir ama quaresma'yı kesin bize, fiyat düşerek verecekler" der ve 15 gün sonra interliler görüşme için beşiktaş'ı davet eder.. artık eli güçlü olan taraf kartal'dır..

    ve bu kozu iyi oynayan kartal, quaresma gibi bir ismi 7.3 milyon euro ve 6 aylık ödeme planıyla renklerine katar.. bu da serdal adalı'nın ilk yılında en büyük başarısı olarak kulüpte kulaktan kulağa dolaşmaya başlar.. ve efsane haline gelen adalı, artık beşiktaş'ın transferdeki ilk ismidir!
1182 entry daha
hesabın var mı? giriş yap