4 entry daha
  • son zamanlarda nerdeyse iki lafimdan biri olacak hale geldiyse de varsin olsun, gelsin. adamlar yapmis: son zamanlarda dinledigim en iyi albumlerden biri.

    2010 tarihli bu konsept day six albumu su sarkilardan olusuyor,

    1.massive glacial wall (08:51)
    2. lost identity (08:50)
    3. castel gandolfo (06:22)
    4. inside (16:20)
    5. fergus falls (07:25)
    6. a soul´s documentary (04:37)
    7. age of technology (08:02)
    8. 7th sign (06:46)
    9. in the end (03:28)

    72.00

    konusunu da soyle bir hikayden aliyor imis: bir grup bilim adami antartika'ya uzaydan ziyaret olduguna dair isaretler bulurlar, ancak delillerini sunduklari idareciler bu isten hoslanmaz, ve akil sagligi kliniklerinde telepatik yontemlerle bilim adamlarinin hafizalarini silmeye ve gercegin dunyaya duyrulmasina engel olmaya calisir.
    vay anasina.
    biraz merak uyandiysa grubun resmi sitesinde daha bir detay mevcut gelen duyumlara gore: http://www.day-six.com/…scography/the-grand-design/

    rush'tan dream theater'a, porcupine tree'den empires never last*'a, ve hatta opeth'ten pink floyd'a bircok iz bulmak mumkun albumun icinde. "her bir sarki ayri bir karakteri yansitiyor" dedigi kadar var grubun, her sarkinin havasi ayri gercekten. ancak bir konsept albumun basarili addedilmesi icin olmazsa olmaz etken olan sarkilar arasi gecis, uyum ve yansiyan genel hava tek kelimeyle kusursuz. bununla birlikte kotu diyebilecegimiz sarki da yok. albumun assolisti olarak gorebilcegimiz "inside"da mukemmel metal riffleri varken ornegin; "fergus falls" ve "a soul's documentary", bilhassa sololariyla, en bilindik progressive rock gruplarindan birinin elinden cikma dense sanirim kimse itiraz edemezdi.

    sozun ozu, muthis bir keyif aldim dinlerken. gercekten anlatilmaz yasanir cinsinden.
    hos ben anlattim ama, siz yasamaktan geri durmayin.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap