106 entry daha
  • kangal henüz 3 yaşındayken haşır neşir olmaya başladığım mükemmel bir köpek cinsidir. o zaman oturduğumuz müstakil evde bahçenin genişliğini de hesaba katarak, babam çok sık şehir dışına çıktığı için bahçeye bu dev köpeği almayı uygun bulmuşlar.. neyse efendim.. bu köpek öyle tatlı öyle uysal ve öyle sevecendir ki.. hemde insan halinden anlar.. annemin verdiği pırasa yemeği bile hiç mırın kırın yapmadan hapur hapur yediğini bilirim. kocamandır, ve çocuklara karşı çok iyi niyetli davranır. beni süeterimden tutup bahçede yavrusu gibi ağzına alıp dolaştırırdı canımcağız :) çok sık havlayan bi köpek değildir. bahçeye dalan ve bahçede serbest dolaşımda olan köpeği fark etmeyen postacıyı hiç havlamadan nasılsa paket yapıp üstüne yatmışlığı ve annem gelip de postacıyı kurtarana kadar adamın sesini daha çıkaramadığı olmuştur. yavşak değildir öyle kıç baş ayrı oynatan sahibine cilve yapan bi köpek asla olmamıştır, bakıştan bile anlar. bi hata yaptığında utanır. mesela bahçedeki çiceklere zarar verdiğinde,kafasını yerden kaldıramaz.. çok çok büyüktür ayağa kalktığında 1.80lik babamın omuzlarına patilerini koyup yanağından öpebilecek kadar da kankavaridir. insanları izleyerek birşeyler öğrenebileceği de doğrudur. kapı zili çalmasını bile öğrenmiş köpektir.eh.. evet ölüceğini hissettiği zaman kaçtığı da doğrudur. kaçmıştır, ve ölü bulunmuştur.. daha sonra o eve ne kurtlar ne rottweilerlar geldi de onun gibi olmadı.. bütün köpekler candır da kangal ayrıdır benim için..

    üstelik bu köpeklerin inanılmaz hafızaları vardır. 10 yıl önce daha yavruyken sevdiğiniz bi kangal, 10 yıl sonra paşa gibi yatarken götüm götüm yaklaştınızda kafasını kaldırıp yanınıza sokulabilir.

    tutku yaratan köpektir..şimdi kocaman hatun oldum.. sırf kangal besleyebilmek için geniş bahçeli ev derdindeyim.. eğer kangal alınacaksa koşup oynayabileceği ve sizinle güreşebileceği kadar geniş bi bahçeniş olmanız gerekiyo en azından.. eh böle işte..
    (bkz: gözlerim doldu lan)
219 entry daha
hesabın var mı? giriş yap