8 entry daha
  • amından götümden bir yorum yapayımda milletin aklını karıştırayım diye filizof biçimine bürünen sayısız sözlük yazarlarının yeni sorgulama konusudur. iyi güzel de sen bir kere bile kuranı kerim'i eline alıp güzel bir şekilde tavsirini okumamışsan sen bu şartlardan ne anlayacaksın ki zaten? en akılsız varlık bile eğer burada anlatılmak istenilenleri gerçek kaynaktan okuyup akıl yürütürse haa demek bu böyleymiş ben yalnış kişiden veya yalnış kaynaktan yalnış öğrenip görmüşümdür diye az da olsa o mühürlenmiş kalbini sorgular. çok garip ya, modern çağda yaşamak demek din ile alay edip espiri malzemesi çıkarmaktır halen anlamış değilim. eskiden bile bir şeye inancı olmayan insanlar bile inancı olan insanlara bakıp onlara saygı duyar herkes sevgi ve saygı çercevesi içersinde kendi hayatlarını sürdürürlerdi. herkesin imanı, inancı kendisine ve kimsenin bir kimsenin dinini rencide edicek şeyler söylemeye hakkı yoktur bu küçük düşürmek bile olsa. buradaki şartlara inanıp inanmamak bir insanın kendi seçimidir ve bu her bir bireye nasip olucak bir şey değildir. ayrıca şu peygamber'e inanma konusuna da açıklık getireyim; sadece hz. muhammed'e değil, allah'ın peygamberlerine inanıcaksın ve müslüman isen tabii ki de kendi peygamberinin üzerine titreyeceksin:

    4 - nebi ve rasullere iman: kur’an-ı kerim ve sahih hadislerde ismi zikredilenlere ismiyle, ismi zikredilmeyenlerin ise hepsine birden iman edilmesi gerekir. yani allah'ın peygamberler gönderdiğine inanmaktır. buna göre:

    onların (emir getiren) ilki adem sonuncuları da muhammed'dir. içlerinde meryem oğlu isa ve üzeyr de dahil olmak üzere peygamberlerin hepsi birer insandır. rablık sıfatlarından hiçbirini taşımazlar. onlar allah'ın kendilerine peygamberlik vermekle lütufta bulunduğu kimselerdir, allah'ın elçileridirler.

    allah, muhammed'i bütün insanlığa göndermekle peygamberliği sona erdirmiştir. islam'a göre ondan sonra .... peygamber yoktur.

    kur'an'da adı geçen peygamberler şunlardır:

    * âdem
    * idris
    * nuh
    * hûd
    * sâlih
    * ibrâhim
    * lût
    * ismâil
    * ishak
    * yâkup
    * yusuf
    * eyyûb
    * şuayb
    * mûsâ
    * hârûn
    * dâvûd
    * süleyman
    * ilyas
    * elyesa
    * zulkifl
    * yûnus
    * zekeriyyâ
    * yahyâ
    * îsâ
    * muhammed

    bunların dışında lokman , zulkarneyn ve hızır'ın da peygamber olabileceği konusunda görüşler vardır. bunlardan hızır'ın adı, kur'ân-ı kerîm'de peygamber olarak geçmez, mûsâ'yla birlikte yaptıkları seyahat anlatılır.

    kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/İslam'da_iman
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap