42 entry daha
  • bireylerin seçim hakları vardır. neye maruz kalacağını da filtreleme ve seçme hakkı vardır.

    bu noktada bir gazetede hangi yazarı okumayacağını seçip sayfa çevirmek kadar basit bir işlem bu donuz -defalarca tekrarlanmış olması bu gerçeği ortadan kaldırmıyor-. kimse "yazmasın o yazar" demiyor, "ne biçim gazete lan bu" da demiyor. "okumak zorunda diilim" diyor hepsi bu.

    sansüre karşı çıkarken söylediğimiz neydi? devlet bireyler adına karar veremez. isteyen herkes her şeyi yazar ama isteyen de okumaz. isteyen istediği siteye istediğini yazabilir, ben o siteyi açmam,o yayını satın almam vb.
    (gündem ayşe özyılmazel ve ayşe arman kavgası olduğunda ben ikisini de okumayarak bu gündemin uzağında durmaya çalışırım, başka yazarlar müdahil olursa onları da okumamam gerekir çünkü ben gündemimin bu olmasını istemiyorumdur.)
    sansür bu noktada sozluk yönetiminin trolleri uçurması olurdu. uçurmadılar işte. e o zaman da gayet isteyen bireylerin trol dolu istemeyen bireylerin trolsüz sözlük okumasını sağlayabilecek bir teknolojik eklenti yapılır. bunu kullanmak ya da kullanmamak kimlerin ekleneceği ve eklenmeyeceği kişinin isteğine bırakılmış olduğuna göre sansür ile alakası yoktur.

    e aynısı işte. ben karar veriyorum kimi okuyup okumayacağıma. hayatta da böyle: okuyacağım kitaplara, konuşacağım kişilere, arkadaşlık edeceğim hatta birlikte olacağım insanlara ben karar veriyorum. burada da öyle bir fırsat sunulmuş. dinlemek istemediğin biri konuşursa ortamı terk edebilir, sevmediğin bir grup çaldığında mekandan çıkabilirsin.
    teknolojik bir kolaylık.

    her fikri okuma zorunluluğunu dayatamazsınız. kötü yazarları, berbat şairleri zorla okutup ezberleten edebiyat hocası yeterince var.

    kimse böyle bir kolaylık mevcutken manuel olarak uğraşmak mecburiyetinde diil.

    ben mesela sikiş sokuş bekaret vb. konularla kafayı bozmuş mahlukların saçmalıklarını okumak istemiyorum. günlük hayatımda bu yaratıklardan bir nebze olsun korunabilecek bir konumdaysam internette de olabiliyorsam, neden olmayayım?

    araban varsa otobüse binmemek gibi. adamlar araba yapmış içine de benzin koymuş. yok "illa otobüse bineceksin binmezsen orospu çocuğusun" diyemezsin bu noktada. farklılıkları benimsemek adına mevcut kolaylıklardan faydalanmamak saçma olur. zaten troller filtrelendiğinde de burası yeterince çeşitli.

    püfür püfür geçiyor bugün mesela ohhh..

    -pek elitistim çokça da faşistim, sevgiler-
234 entry daha
hesabın var mı? giriş yap