• canavar gibi ücretsiz iphone aplikasyonu. nike+ (bi sürü çeşidi var, fiyatlarını bilmiyorum) ve/veya garmin forerunner 305 (150-200usd) gibi profesyonel ürünlerinin yaptığı neredeyse her şeyi yapıyor. sadece nabzı ölçemediği için garmin'den bir adım geride kalsa da, gps'i kullanarak pace'i, mesafeyi, anlık ve ortalama hızı, dakikalara göre hızları logluyor, güzergahı işaretliyor, kısace nike+ ve nike+ sensör ile çalışan ürünlerinin yaptığı her şeyi ve biraz daha fazlasını yapıyor. (nike+ şeylerinin o digitli küçücük ekranda harita çıkardığını hiç sanmıyorum.)

    iphone 3gs'in nike+ sensörlere desteği var. ipod nano'ların bile varken, iphone 3g'nin neden bu desteği olmadığını bilmiyorum. apple abinin marifetlerinde mantık aramayı da bir süre evvel bıraktım. ha var da ne oluyor, o da ayrı bir konu, zira bazı detayları çözemedim. bu sensör denen menem bildğim kadarı ile sadece konum bilgisini yayınlıyor. mesafeyi lokasyon bilgisini alan cihaz hesaplıyor. misal ipod nano, misal iphone 3gs. e iyi de, iphone 3gs zaten o alet olmadan da konum bilgisini ölçüp biçip mesafe hesaplayabiliyor tek başına. "runkeeper" programı bunun yaşayan kanıtı. cebinde iphone türevi herhangi bi alet olan bir insanın nike+ ürünlerinden birini kullanması için bir sebep bulamıyorum.

    amaaaan. kendimden sıkıldım. tek istediğim kaç km koştuğumu bilmekti, gene bi sürü detay sayıp beynimi bulandırdı kapitalism.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap