940 entry daha
  • şimdi benim asıl nickim, internet aleminde bol bulunanlardan; "zeus". hatta bu bolluktan sıyrılma sebebiyle pale iken şöyle yazmaya başladım; "©zeus®™", öyle devam ediyor.

    nickimin hikayesi ise benim için hoş gerçekten:

    sene 1999, yer manisa. o zaman ortaokulu ilköğretim okulunda okuyan ilk nesil olan 87'lilerden biri olarak 6. sınıftaki bir malım. 5'ten 6'ya geçerkenki yaz istanbul'a akrabaların yanına geldiğimde akran bir kuzen beni "internet kafe" denilen ortamla ve gelecek bir kaç yılda türkiye'de internet kafe olgusunu patlatacak, bir dönem gençlerin şuurunu kaybettirecek counter-strike denilen fenomenle tanıştırıyor. birkaç gün kafedeki tiplerle oynayıp oyun çözüldükten sonra manisa'ya döndüğümde, sınıf arkadaşlarıma anlatmaya başlıyorum ballandıra ballandıra. "oğlum bi oyun var, silah alıyosun karşıdakini vuruyosun, topluca oynayabiliyosun, bi ton silah var bomba var" falan filan diye. üzerinden bir-iki ay sonra doğal olarak bu oyun bizim okulun bir üst sokağındaki internet kafeye de geliyor ve tüm yaş grubumla beraber saldırıyoruz.

    evinde bilgisayarı olan ancak interneti olmayan ben, o döneme kadar nick kavramından habersizdim. bilgisayarda oynayacağım oyun eğer profil ismi falan sorarsa adımı yazıp geçiyordum. evde internet olmadığı için irc, icq falan hak getire. neyse efendim, bu counter strike'da bir baktım, oyunu oynayan abiler ve bazı arkadaşlar, isim yazılan yere kafalarından bir takma ad sallayıp öyle giriyorlar oyunda. e onlar yapar da bana da karizmatik görünen bu hareketi ben yapmaz mıyım? önce birkaç abuk denemem oldu her genç lamer gibi, terörist45, adımın davut olmamasına ve deli yürek izlemiyor olmama rağmen kara davut vs. şeklinde. sonra zeus'a terfi ettim.

    peki zeus nereden çıktı? hatırlayacaklar çok olacaktır, herkül yani orjinal adıyla hercules the legendary journeys dizisi o zamanlar televizyonlarda fırtınalar estirirdi. ben de şimdi baktığımda prodüksiyon faciası olduğunu gördüğüm bu diziyi heyecanla kaçırmadan izlerdim. dizide zeus karakterini ise anthony quinn oynardı. hatırladığım kadarıyla karakterin hakkını vererek, erdemli, sürekli öğüt veren, babacan ve espirili bir zeus ortaya koyuyordu quinn, beni gerçekten etkilemişti. neden sonra aklıma geldi; "yahu benim nickim zeus olsun ya lan!" dedim. deyiş işte o deyiş...

    zeus aslında benim için bir internet nickinden fazlası. bir yerden sonra lakap olarak da kullanmaya başladım - daha doğrusu kullanılmaya başlandı. özellikle lise dönemim boyunca, zamanla yayılarak beni tanıyan tüm arkadaşlardan, muhabbetimin iyi olduğu hocalara kadar herkes beni zeus diye çağırmaya başladı. öyle ki yeterince samimi olmadığım tanıdıklar gerçek adımı bile bilmiyor, zeus'u kullanıyorlardı. üniversiteye istanbul'a geldikten sonra insanlara zeus'u biraz geç söylediğimden yine adımla çağrılmaya başladım ancak, liseden ve manisadan çoğu arkadaşımla buluşup ettiğimizde halen zeus diye seslenilirim. açıkçası bugün bile sokakta biri "zeus!" diye seslense dönüp bakarım, o derece.

    peki... 911 turbo ne alaka o zaman? onun dandik hikayesi de şöyle: aşağı yukarı 2004'ten beri takip ettiğim ekşi sözlük'ü iyice özümsediğim 2007 senesinde, o dönem yazar alımı da yokken, sırf theme kullanabilmek ve oy verebilmek için bir kayıtlı okur hesabı almaya karar verdim. zeus zaten taa üçüncü nesilde (2000-2001) kapılmış olduğundan ve zeus'a bir şeyler ekleyerek yeni bir nick uyduramadığımdan, o sıralar milyonuncu kez oynadığım need for speed porsche unleashed'den çağrışımla, fazla önemsemeden 911 turbo diye bir nick seçtim kendime. yaklaşık bir sene sonra da kendimi 10 entry girmiş ve onaylanmış bir yazar olarak buldum bu nickle. böyle gelmiş böyle gidiyor...

    o değil de ne nick muhabbetiymiş arkadaş, gören de bir şey sanacak.*
5463 entry daha
hesabın var mı? giriş yap