146 entry daha
  • sigara içmeye başlama sebebim. dünyanın en karizmatik insanıdır ve aynı zamanda bence "cool olma" olayını icat etmiş adamdır.

    sene 2002 (19 yaşındayım), okuldan bir arkadaşın iteklemesiyle, manchester'da şehir merkezinde yapılan bir etkinliğe katıldık. olayın high light'ı david bowie konseriydi. binlerce insan sahnenin etrafında toplanmıştı. müzisyenler sahneye çıktılar ve çalmaya başladılar. yaklaşık beş dakika sonra o ince, sarışın adam, siyah takım elbisesi ve yakası açık beyaz gömleğiyle sahneye çıktı. tabii biz şarkıya girecek zannettik. ama öyle olmadı. david bir sigara yaktı. ve insanlara karşı içmeye başladı. müzik bir şekilde durdu. ve bir çıt dahi çıkarmayan binlerce insan, müzisyenler ve o an orada bulunan tüm canlılar diyebilirim, david'e hipnotize olmuş gibi bakıyorlardı. tek duyduğumuz ses, david sigaranın dumanını üflerken açık mikrofondan gelen hafif hışırtıydı. bowie yaklaşık 10 dakika binlerce insanın bakışları arasında sigarasını içti. isterseniz buna sigara içmek demeyelim, sanki o sigarayla dünyanın en görkemli seksini yapıyordu bowie. sonra sigara bitti ve david bowie şarkılarını söyledi.
    o sessizlik anında, gözlerim david'de, yanımdaki arkadaşıma fısıldayarak sordum:
    - what is he doing? what is that?
    arkadaşım bir iç çekerek cevap verdi:
    - heeeee isssssssss smoking!

    konserden sonra yanımızda olan ve o güne kadar sigara içmeyen herkesin elinde bir paket sigara vardı. işte david bowie budur.
886 entry daha
hesabın var mı? giriş yap