4 entry daha
  • andalucia ozerk yonetiminin en dogusundaki kucuk ve tipik bir ispanyol sehri. ispanya´nin ve avrupa´nin pek cok bolgesine domates, biber vs ihracati yapan bu sebepten endulus bolgesinin kisi basina dusen gelir dagilimi bakimindan en yuksek sehridir. google earth`ten bakildiginda cevresindeki seralarin boyutu gorulebilir. tabiki seralar esittir is gucu oldugundan cok sayida gocmenin bulundugu bir sehirdir. ozellikle afrika ve guney amerikadan cok sayida goc almistir. almeria'ya bagli roquetas mar ve el ejido kasabalari seralara yakinligi ve kiralarin ucuzlugu sebebiyle gocmenlerin çoğunlukta olduğu belli başlı yerleşim birimleridir. 120`den fazla farkli milletten vatandas icermesiyle avrupa`nin en cok uluslu kasabalarıdır. keza oraya giden otobusler birlesmis milletler otobusleri gibidir.
    almeria ile ilgili dikkat cekici bir diger ozellik ise gocmenlere yapilan ayrimcaliktir. ozellilkle bir gece kulublerine fasli veya latin amerikali bir arkadasinizla gittiginizde iceri girememe olasılığınız yüksektir. sebebini sordugunuzda ise cevap vermezler. gece hayati ispanya normlarinin altindadir. mojacar ve aguadulce gibi yerlerde daha cok diskolar ve gece kulupleri bulunabilir. fakat arabaniz yoksa buralara ulasim zordur.
    gezilecek gorulecek yer olarak sehir merkezinde alcazaba kalesi ve katedrala gidilebilir. bunlarin disinda avrupa´nin tek çölünün bulundugu tabernas´taki mini hollywood´a ve cabo de gata dogal parkina gidilebilir.
    insanlari genel olarak sicak kanli ve guler yuzludur. kizlari guzel ama bir o kadar ayni fabrikadan cikmis gibidirler. kendilerini sokak ortasindan ellerinde sigara, topuklu ayakkabi mini etek kombinasyonlariyla, esmer ve siyah kakulleriyle bagira bagira konusarak ve kahkahalar atarken gorebilirsiniz.
    ingilizce konuşan bulmak çok zordur. gençlerde bu gruba dahil olmak uzere hemen hemen hic kimse ingilizce konusmayi bilmez ve bir de bunun ustune ispanyolcalari ağır aksanlidir. oyleki uzun yillar ispanyolca okumus biri bile iletisim kurmakta sikinti yasayabilir. ornegin anadili ispanyolca olan perulu bir is arkadasimin dahi almeria`ya ilk geldigi 1 ay kimseyi anlayamamasi bu durumu en iyi aciklayan ornektir. kelimeleri cok yuvarlayarak konusurlar ve kelime sonlarindaki s harfini kesinlikle telafuz etmezler.
    sonuc olarak almeria cok fazla bir ozelligi olmayan ama sicak ufak bir sahil sehridir. kafa dinlemek icin tercih edilebilir. ispanya gezi programina dahil edilmesine pek gerek olmayan sehirdir. 1 saat uzagindaki granada gibi buyuleyici bir sehirin yaninda sadece gecerken ugranilan bir sehir olmaktan oteye gidememistir.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap