1309 entry daha
  • o kadar sinir oldum ki artık, ne bakınız, ne gizli bakınız ne yıldız kullanacağım. inci sözlük ne yapıyor sorusunu kendime sordum cevabını da kendim verdim sonradan;

    inci sözlük, bazen belirtmese de içten içe saygı duyulabilecek “anarşizm” akımını devam ettirdiğini, aktivist olduğunu sanıyor, ancak yaptıkları kendi popülerliğini bir adım öteye taşımaktan öteye gitmiyor.

    inci sözlük, ileride bir sanal felakete neden olabileceğini düşünmek istemiyor, şu anki konumunda eğlenceli olduğunu düşündüğü sözde eylemlerinin hep aynı dozda devam edeceğini düşünmek istiyor.

    inci sözlük, barındırdığı yazarların “çoğunun” aynı espri anlayışında olduğunu, yapılanların ve konuşulanların biraz eğlenceden başka bir şey olmadığını düşünüyor, gün geçtikçe sayısı artan o kadar insan içinde, gaza geldiğinde yapabileceği en kötü şeyi düşünmeden yapacak psikopatlar barındırabileceğini bilmiyor.

    inci sözlük, zeki ve mizah anlayışı aşırı eğlenceli olduğunu düşündüğü yazarlarıyla mutlu olduğunu kendi diliyle ima ediyor, ama o nefret ettikleri, “apaçi” dedikleri insanları da bünyesinde bulundurduğu gerçeğini, onlarla aynı seviyedeki bir platformda eğlendiği gerçeğini göz ardı ediyor.

    inci sözlük, çoğu insanın yeri geldiğinde tereddüt etmeden kullandığı küfür kavramını birinci önceliği olarak benimsiyor, kendi içerisinde ağır bir biçimde küfürleşiyor, ancak gerçek hayatlarında çok değerli sevdiklerinden birine bir küfür geldiğinde sanal alemdekinin aksine bir hayli sinirleniyor, bu da yazarlarına iki karaktere sahip olmayı, gerçek hayatlarında rol yapabilmeyi öğretiyor.

    inci sözlük, 11 yıllık ekşisözlük’e kafa tutuyor, onunla dalga geçiyor, ancak ekşisözlük’ün kendi öncüsü olduğu gerçeğini hatırlamak istemiyor, son zamanlarda kalitesi düşüşte olduğu söylenen ekşisözlük’ü cezalandırdığını düşünüyor.

    inci sözlük, ne kendine ne de başka bir kişi veya topluluğa saygısı olmadığını gösteriyor, buna rağmen gelen eleştirilere cevapları “cuk” diye oturttuğunu düşünüyor, aslında yapılan eleştirilere cevap bile veremiyor, sadece bir “faşist” gibi sanal şiddetle tepki gösteriyor.

    inci sözlük, var olan sistem bozukluğunu, medyanın maymunluğunu, emekçilere yapılan haksızlıkları, hayvanlara yapılan işkenceleri, siyasi hukuksuzlukları(…) eylemleriyle göz önüne sermiyor, sadece daha çok göz önüne gelebilmek için milyonlarca insanın kullandığı internet sitelerini ve yine milyonlarca insanın takip ettiği medya programlarını hedef alıyor.

    inci sözlük, internetteki sansürü ağır dille eleştirdiğini düşünüyor, fakat yakın gelecekte daha büyük sansürlere neden olabileceğini aklına bile getirmiyor.

    inci sözlük, kendi dahil kimsenin hoşnut olmadığı bazı yanlışları binlerce yazar gücüyle düzeltebileceğini ya da en kötü gözler önüne serebileceğini düşünüyor, ancak bu konularda, çeteleşen toplulukların sadece karmaşa yaratmaktan öteye gidemeyeceğini, işleri daha kötüye götüreceğini ve yapılmış bütün büyük/küçük devrimlerin bireysel bağımsız hareketler sayesinde gerçekleştiğini bilmiyor.

    inci sözlük, her ne kadar seviyesiz de olsa popüler bir sosyal paylaşım sitesi olduğunu biliyor, ama içerisinde bastırılmış duygulara sahip, asosyal, başarısız, özgüvensiz, yaltakçı veya sadece sıkılmış insanlar kesişiminden oluştuğunu saklıyor.

    inci sözlük, “civciv doğrama” vakasında suçsuz olduğunu kanıtladığını düşünüyor, ancak ruhsal dengesi bir hayli bozuk diyebileceğimiz, nerede yazar olduğu, ne iş yaptığı, nerede yaşadığı vs. önemli olmayan “bir insan”ı dolaylı yoldan tetiklediğini, bunun gibi vakaların devam etmesine neden olacağını, kontrolünü her geçen gün daha çok kaybettiğini “yine” konuşmak istemiyor.

    inci sözlük, yazılanlarla, komik eylemleriyle sempatik olduğunu, insanları güldürdüğünü düşünüyor, aslında artık sadece “başlıklarda kimin liseli olduğunu bireysel argo haznenle bul ve aşağıla* oyunu”na dönüştüğünü kabul etmiyor.

    inci sözlük, kendisinin, hiçbir kuralı olmayan, savunma yapmayan sadece sürekli gelişigüzel “küfürleşirken güldüren**” oyunları olan bir topluluk olduğunu düşünüyor, ancak kamuoyunda kendisine yapılacak olası suçlamalarda veya olası birkaç davada sanık iken, o çok eleştirdiği sistemin sağladığı bütün hakları kullanarak yangından kaçarcasına kendini savunacağını şu sıralar düşünmek istemiyor.

    inci sözlük, bir sanal “sözlük” olduğunu düşünüyor, aslında değil.

    * aşağılık bir ortamda kimin ne kadar aşağılanabileceği soru işaretinden ibarettir.
    **her ne kadar klişe de olsa, bir zamanlar “güldürürken düşündüren” olan kalıp.
1853 entry daha
hesabın var mı? giriş yap