790 entry daha
  • fatih altaylı hakkında yazılmış olan entrylerden 476 tanesinin silinmesi talebiyle bize avukatı aracılığıyla başvurdu. bu entrylerden 50 tanesi ya yazarları tarafından düzeltildi, ya tarafımızdan ya da yazarı tarafından silindi. kalan 426 entryde bir sakınca görmediğimizden kaldırmayı reddettik. geri kalan entrylerin tamamının silinmesi talebiyle mahkemeye başvurdular, mahkeme bu entrylerden 97 tanesinin silinmesine karar verdi. toplamda silinmesini talep ettikleri 329 entry mahkeme tarafından da sakıncasız bulunduğundan yayında kaldı.

    kararın içeriği söz konusu entrylerin yayından kaldırılmasından ibaret, başkaca bir husus yok.

    şahsi fikrim, mahkemenin silinmesine karar verdiği entrylerin sakıncalı olmadığı yönünde, sakıncalı olduğunu düşünsek ilk başvuru sonrası zaten silerdik. yani kararın tümden yanlış olduğunu düşünüyorum ancak bu süreç de bizim tekzibimiz kadar doğal bir hukuki süreçtir ve önceki örneklerlerimizle karşılaştırıldığında, talebi incelemeden, doğrudan ve tümden kabul eden hakimlerden sonra, tüm içeriği inceleyen, doğru ya da yanlış şahsi görüşü doğrultusunda karar veren bir hakim söz konusu.(bunun bir meziyet olduğunu anlayacak kadar işin içinde olmayanlar için garip geliyor olabilir.) karar, internet medyasına bakışta başlayan değişikliği göstermesi açısından gayet güzel. kararın yazımında yapılmış gözardı edilemeyecek hatalar var, en önemlisi güncel durumu göstermeyen entry sıra no.ları üzerinden yayından çıkarma kararı verilmesi nedeniyle oluşan belirsizlik. bunlar da umarım zamanla düzelecektir.

    bu süreçten yapılacak çıkarım, türk yargısının eleştiri algısının ekşi sözlük'ün yürürlükteki eşiğinden yani benim ve diğer praetorların eşiğinden daha düşük, kısıtlı olduğu.
10774 entry daha
hesabın var mı? giriş yap