3169 entry daha
  • fikir orcinal ve kesinlikle atılması gereken bir adım:

    - başlıkların hitap ettikleri kategorilere göre entrylerin filtrelenebilmesi

    örnek de vereyim:
    az önce cache'le ilgili bazı bilgilere ihtiyacım oldu ve kutsal bilgi kaynağına danışayım dedim 5 sayfa sonuç verdi. ohh dedim yaşadık. meğer aqmun başlığının %84.6'sı haneke'nin cache adlı filmi içinmiş.

    ben istiyorum ki; moderatörler başlığı inceleyip, kenara köşeye kategori diye bir alan açıp altına bu başlığı ilgilendiren film, teknoloji diye iki tane kategori örneğini koysunlar. ben de teknoloji kısmına tıklayıp teknoloji ile ilgili olan entryleri göreyim.

    ha bunun için bazı yapıları değiştirmek gerekecek tabi. örneğin yeni bir entry girerken artık bu entrynin o başlığın hangi kategorisiyle alakalı olduğunu seçebileceğin bir selectbox gelmeli, hatta 'diğer' seçeneği ile yeni bir kategori ekleyebilmeliyim. yeni kategori olarak eklediğim entry'ler onaya gitmeli. aynı zamanda entry silinme istatistiklerine "yanlış kategori" şeklinde bir seçenek daha eklenmeli ki, eklenen entry için yanlış bir kategori seçilmişse bu entry yazara geri gönderilebilsin.

    dediğim gibi, bence kesinlikle yapılması gereken bir implementasyon. bu çözüm için tıpkı sözlüğe türkçe karakterin getirilmesi yeniliğinde olduğu gibi önce moderatörlere iş düşecek: başlıklara hitap ettiği kategorileri eklemek. bu aşamada onaydan geçmek kaydıyla yazarlardan da destek alınabilir aslında. (başlık taşıma'da olduğu gibi.) bir süre sonra (biraz uzun bir süre olabilir, biliyorum) bütün başlıklar kategorilerine sahip olduğunda, nasılsa yeni eklenen entryler için yeni bir kategori yaratma option'ı olacağından, sistem kendini otomatize etmiş olacak.

    alın size sorun, çözüm ve implementasyon örneği. yarına kadar vaktim var cache için. bi zahmet ssg'cim. okutma bana 5 sayfayı. :/
3779 entry daha
hesabın var mı? giriş yap