1 entry daha
  • yavaş yavaş idrak etmeye başladığım bir şey. nerden çıktı neden çıktı hatırlamıyorum. sözlükten bir arkadaşla konuşurken böyle bir laf etti. "belirli bir yaştan sonra ilişkiye başlamak zor oluyor". bu yaşın beliri nedir onu bilmiyorum ama sanırım ben henüz bu gruba dahil değilim, söz konusu kişiyi kıyas alınca. mehmet akif'in "bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmayın" sözüne inat (çok severim bu lafı) bir şeyler gevelemek istiyorum bu konuda, mantığıma güvenerek.

    bir insanın sevgili bulması için belirli bir yaş sınırı olmaz ve olamaz. bunda bir çoğumuz hemfikiriz. sevgili derken aşktan bahsediyorum tabiki. peki yaş ilerleyince ilişkiye başlamak neden zorlaşıyor insanlar için ? işte burda başlıyor sorgulamalarım ve kendimce cevaplarım.

    bir yaştan sonra sevgili bulmak neden zordur ?

    kanımca en büyük sebebi bahsettiğimiz yaş muhabbettidir zaten. siz belki evlenmemişsinizdir, kafanıza göre birini bulamamışsınızdır ama herkes öyle değil, geneli 26 sını sektirmeden gider evlenir. siz işte bu kümenin dışında olduğunuz için ayrılıyorsunuz bu gruptan. yani sayısal bir problem var. bunun sebebide yaş tabiki. evlenmemiş olan herkes (hoş evlenmiş olmasıda farketmiyor ama ahlak çerçevesinden bakıyorum) potansiyel sevgilinizdir. yaş büyüdükçe bu potansiyelde düşüş yaşanır. 20 yaşından sonra iyice düşmeye başlar. sürekli etrafınızdakiler evlenir, kendi arkadaşlarınızın düğünlerine katılmak tuhaf gelir. artık 30'a yakın veya geçmişseniz sizin için asıl zorluk başlamıştır. çünkü etrafınızdakilerin çok büyük çoğunluğu evlidir artık. yani tanıştığınız 10 karşı cinsten 8'i evliyse geriye 2 kişi kalır ve sizin seçme şansınız dolayısıyla sevgili edinme şansınız düşer (buna karşıt olarak " e o zamanda vakit geçiyor diye daha çok yapışır" söylenebilir ama samimi duygulardan bahsediyorum, yani evlenmiş olmak için evlenmek değil dediğim, severek isteyerek evlenmek)

    bir yaştan sonra sevgili bulmak neden zordur ?

    artık büyümüşsünüzdür, sizi etkileyecek şeyler azalmış olabilir. dünyaya olan bakış açınız değişmiştir. 22 yaşında iken size özel ve güzel gelen, 30 yaşında size çok aptalca ve gereksiz gelebilir. dedim ya bakış açınız ve dünya algınız değişmiştir. hayatın zor tarafıyla tanışmışsınızdır. karşı taraftan beklentileriniz değişmiştir. artık görünüş ikinci planda kalmıştır sizin için, daha çok mantık olarak bakmaya başlarsınız her şeye. yalnızlığa alışmış olabilirsiniz. yalnızlığı sevmiş olabilirsiniz. birilerinin size karışması zor gelmeye başlayabilir. özellikle bir yaştan sonra.

    sevgili gönül dostlarım, bir birlikteliğimizin daha sonuna gelmekteyiz. henüz vakıf olamadığım bir durum hakkında ileri geri konuştum, eleştirilerinizi sineye çekeceğim. teşekkür ederim effenim sağolun effenim.
287 entry daha
hesabın var mı? giriş yap