6 entry daha
  • --- kutsal kitap, yuhanna 1.bölüm 1-18 ayetleri ---
    başlangıçta söz vardı. söz tanrı'yla birlikteydi ve söz tanrı'ydı. başlangıçta o, tanrı`yla birlikteydi. her şey o'nun aracılığıyla var oldu, var olan hiçbir şey o'nsuz olmadı. yaşam o`ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı. işık karanlıkta parlar. karanlık onu alt edemedi.

    tanrı`nın gönderdiği yahya adlı bir adam ortaya çıktı. tanıklık amacıyla, ışığa tanıklık etsin ve herkes onun aracılığıyla iman etsin diye geldi. kendisi ışık değildi, ama ışığa tanıklık etmeye geldi.

    dünyaya gelen, her insanı aydınlatan gerçek ışık vardı. o, dünyadaydı, dünya o'nun aracılığıyla var oldu, ama dünya o'nu tanımadı. kendi yurduna geldi, ama kendi halkı o`nu kabul etmedi. kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine tanrı`nın çocukları olma hakkını verdi. onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, tanrı`dan doğdular.

    söz, insan olup aramızda yaşadı. o'nun yüceliğini baba'dan gelen, lütuf ve gerçekle dolu biricik oğulun yüceliğini gördük. yahya ona tanıklık etti. yüksek sesle şöyle dedi: “`benden sonra gelen benden üstündür. çünkü o benden önce vardıdiye sözünü ettiğim kişi budur.” nitekim hepimiz onun doluluğundan lütuf üzerine lütuf aldık. kutsal yasa musa aracılığıyla verildi, ama lütuf ve gerçek isa mesih aracılığıyla geldi. tanrı`yı hiçbir zaman hiç kimse görmedi. baba'nın bağrında bulunan ve tanrı olan biricik oğul o'nu tanıttı.
    --- kutsal kitap, yuhanna 1.bölüm 1-18 ayetleri ---

    isa mesih'in tanrısallığı
    isa mesih'in tanrılığı
    (bkz: #20002185)
    (bkz: #19816686)
    (bkz: http://www.hristiyan.gen.tr/isa-mesih.php)
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap