• türkiye de ciddi anlamda ilk motorsporları sponsorluğunu başlatan firma.. işe ilk olarak 1981 senesinde ali güvener- güven gülmez ikilisinin murat 131 lerine destek vererek başlamışlardır. 1982 senesinde ali bacıoğlu- metin çeker ekibinin ilk türkiye şampiyonluğunu elde etmelerinin ardından bu ikiliye sponsorluk veren türkpetrol castrol, 1983, 1984, 1985 ve 1987 de ali bacıoğlu ile türkiye ralli şampiyonluğuna ulaşmıştır. 1988 de ise büyük yankı uyandıran bir transfer olayı ile emre yerlici, peugeot camel dan castrol e geçti, ali bacıoğlu ise emre yerlicinin boşalttığı koltuğa oturdu. almanya dan o zamanların pek parlak olmayan ama ucuz olduğu için tercih edilen otomobillerinden biri olan audi coupe quattro getiren castrol, emre yerlici-can okan ikilisi ile 1988 şampiyonluğuna ulaştı. 1989 da ise büyük bir bütçeyle ise girişildi ve lancia delta integrale 8 v getirtildi. 1990 senesinde emre yerlici 3. ve son ralli şampiyonluğunu da türkpetrol castrol adına kazanıyordu. 1990 türkiye rallisinde emre yerlicinin takım şefi ömer dormen ile normal etapta kafa kafaya çarpışmasının ardından büyük bir bütçe açığı ortaya çıkınca castrol 1991 senesinde yarışlardan çekilmeye karar verdi.
    1993 senesinde emre yerlici ve genoto işbirliğinde getirtilen ve şu an genoto nun kartal daki merkezidne çürümekte olan opel calibra 4x4 turbo nun üzerinde gözüken castrol 1994 senesinde ise yusuf avimelek in pistte yarışan toyota carina sına destek vermiştir..
    yavaç yavaş bu işlerden elini çeken castrol, türkiye de motorsporlarına yaptığı hizmetlerle anılır oldu.. şimdilerde ise intercity castrol rally raid team olarak vural ak- mehmet becce ikilisini destekliyor...
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap