7 entry daha
  • liberal entelektüellerimizi yormamak için, bu konuda ben yazayım:

    ***

    sancısız doğum olmaz

    türkiye son 8 senedir inanılmaz bir değişimden geçiyor. daha önceki hiçbir iktidar böylesini başarmamıştı. etrafınıza bir bakın. akp'den önce ve akp'den sonra olarak bölünmüyor mu artık türkiye tarihi? muazzam bir dönüşüm, önceden sözü edilemeyen tabuların birer birer yıkılması, 12 eylül'de idam edilenler için gözyaşı döken, şairlerden alıntılar yapan ve kürt televizyonları açan bir başbakan...

    askeri vesayet rejimi hepimizin canına yetmişti çünkü. bunu bilen akp, rejimin mağdurlarından biri olarak harekete geçti ve her alanda değişimi tetikledi. şimdi eski rejimin kalıntılarıyla uğraşılıyor, referandum burada belirleyici olacak.

    fakat hayalperest de olmamak lazım. akp'nin önemli isimleri yıllardır bu eski rejimin etkisinde, onda köklü bir değişim yaratmaya ürküyor. bazen attığı adımlar akp'yi bile korkutacak cesurlukta oluyor. bunu görünce dehşete düşüp, hemen eski reflekslere sarılıyorlar.

    işte recep tayyip erdoğan'ın alevilere ilişkin bu sözünü de böyle değerlendirmek lazım. türkiye siyasi tarihinde belki de ilk kez alevilerle masaya oturan bir başbakandan bahsediyoruz. elbette bu süreç kolay olmayacak. ama olacak. ben akp'nin samimi olduğuna inanıyorum. kaldı ki, samimi olmasından bize ne. istediğimiz değişiklikleri gerçekleştirip, bize özgürlük kazandırdıktan sonra, şu olmuş bu olmuş ne farkeder? biz aldığımız hakka bakarız.

    hem etrafınıza bakın ve söyleyin: bu değişimi başka bir parti yapabilir miydi? başka bir alternatif olmaması, bir yandan da ürkütücü. çünkü geriye dönüş riski her zaman kapıda. askeri vesayetin adamları ve partileri harıl harıl uğraşıyorlar baksanıza.

    inatçı olmak ve değişimi savunmak gerek. bunu da ancak değişimi yaratanları destekleyerek, olumsuz yanlarını eleştirerek yapmak mümkün.
    zaman zaman eski reflekslerine yenik düşseler bile.

    ***

    böyle böyle akp'nin savunulmayacak uygulaması yok allama.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap