92 entry daha
  • günümüzde "stadyum" kelimesi yerine kullanımının yaygınlaşması ne ara gerçekleşti ben yakalayamadım.

    hayır, eskiden bir amsterdam arena vardı. çatısı kapanabilen, zemini sürgülü falan. mühendislik harikası bir yapı...
    arena dedin mi, böyle yüksek standartlara sahip olacak gibi bir anlam yarattı. "diğerleri stadyum ama bizim yaptığımız stadyumdan da öte" gibi bir anlam...
    sonra almanya bu "stadyuma arena deme tribi" ni iyice harlayan ülke oldu sanırım.
    allianz arena da dış cephesinin değişebilen rengi ve bisiklet lastiğine benzer tipiyle haketti diyelim arena'lığı.
    veltnis arena, volkswagen arena, commerzbank arena, mercedes-benz arena vs. ... almanya'da elini sallasan arenaya çarpar hale geldik.

    misal, bunlar da önemli küresel şirketlerin ciddi yatırımlar yaparak ortaya çıkardığı yapılar. eksik de bulsan, kusur da bulsan, adam icabında sana parayı basar, "arena diyeceksin ulan, biz yaptık bunu'" der. kalırsın öyle, ağzını açamazsın.

    ama lafı getireceğim nokta şu ki;
    benim şanlıurfalı, benim bucalı yurttaşım, ne ara özenir oldu bu arena lafına. ne ara şehir stadı nostaljisinden buca arena'lara, gap arena'lara geçtik
    gap ne, arena ne bir kere. uyuşmuyor.
    buca'da evka 1'in yanı başında kutu gibi bir stat. 6 bin kişilik. hayır, stadı kötülediğimden değil ama sonuç itibariyle "ev kazandırma" adında belediyenin başlattığı bir toplu konut projesinin yanıbaşında, her şey ne güzel gayet halkla iç içeyken, sen kalkmış o stada "buca arena" diyorsun.
    ya sen urfalı kardeşim...
    gençlik ve spor genel müdürlüğü'nün yaptığı stada arena denir mi? yakıştı mı hiç devletin kurumuna? hani "temelini 1992'de attık, 2009'da ancak açabildik stadı, o nedenle er meydanı gibi yer oldu yemin ederim" diyorsan o başka. ama durum öyle de değil.
    özeniyoruz, tek sebebi bu. ve ben bu durumdan rahatsızım.

    kimsenin kılını kıpırdatmayacağını yıllardır yaşayarak gördük ama şayet bir gün adana'ya bir uzaylı gelir de stat yaparsa, ismi eğer arena olacaksa maçları tarsus'ta oynamaya razı olurum.
    "muharrem gülergin stadı" dururken, muharrem gülergin arena yakışmaz koskoca fofo'ya.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap