9 entry daha
  • para vermeyi bırak, para almışlığım vardır dilenciden. bir ramazan akşamı lise çıkışı, para isteyen dilenci teyzeye - sende varsa, bize ver - dedikten sonra, kadın elinde ki kutuyu uzattı. yok teyze, vallaha olmaz dedik ama teyze dilenmek için kullandığı lafları bir anda, para vermek için kullanmaya başladı.
    -bayramı göreme almazsan, allah sevdiğine kavuşturmasın- teyzenin seri beddualarına dayanamıp aldık parayı. sonra 1-2 gün dumur modunda dolaşıp, kimseye söyleyemedik utançtan. dilenciden paramı alınır lan...

    selam çakmayı unutanın editi: 96'lar köprüsü üstünde, yıllarca keman çalan amcaya alkış istiyorum. beli büküktü, çok çok yaşlıydı, gördüğüm en yaşlı adamdı hatta, buna rağmen emek karşılığına razıydı.

    yine aynı köprünün üstünde murat vardı. gözleri az görürdü, aklı da biraz eksikti galiba. tüm gün oturduğu yerde radyo dinler, selpak satar, bazen de bağırarak eşlik ederdi sevdiği şarkılara. her geçtiğimde bir dal sigara isterdi benden. selpak alamadığı günler dilenirdi ama o gerçekden muhtaçtı sözlük, ona verdiğin paraya acımazsın, karnını doyurmaktan başka derdi olamazdı o adamın.
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap