137 entry daha
  • görevini layıkı ile yapmadığına inandığım meslektaşım.

    ya eleştiri ile hakaret arasındaki farkı bilmiyor, ya da dil bilgisi zayıf. bir de çok meşgul sanırım, bir süre önce kılı kırk yararak yazdığım ve içeriği kanun hükmünde suç olarak belirtilmemiş, hukuka ve ahlaka aykırı olmayan ve en önemlisi hakaret içermeyen (sanırım gg gerekçeli entry silme sebeplerinin başında geliyor) bir metnim kendisi tarafından silindi. hemen ardından "merhaba. #xxxx numaralı entry tarafınızdan gg gerekçesi ile silinmiş. bu entry'i canlandırmak istiyorum ancak nereyi değiştirmem gerektiğini gerçekten bilmiyorum. daha evvel akademisyenlerin kıyasıya eleştirildiği birçok entry gördüm. ben de kendisinin bazı yönlerinden memnun olmadığım bir akademisyeni hukuka ve ahlaka aykırı olmayan kinayeli bir üslupla eleştirdim." şeklinde bir mesaj gönderdim ve ne oldu tahmin edin, cevap gelmedi.

    elbette her mesaja cevap vermesini beklemiyorum. zaten böyle bir mecburiyeti de yok. lakin bir şeyi de çok merak ediyorum. bir praetor yargılamayı ve infazı aynı anda yaptıktan sonra, yanılma ihtimaline karşı başvuracağımız ikinci bir praetor, başvuruyu değerlendirip metni canlandırabilir ya da diğer praetor'lerin oyuna sunabilir mi? daha da açık olmak gerekirse nickinne'nin sildiği ve bahsi geçen metni giren yazarın, söz konusu metinde hukuki bir yaptırımın söz konusu olamayacağını iddia etmesi üzerine bir başka praetor'e ulaşarak, metinde değişiklik yapmadan canlandırılmasını talep etme hakkımız var mı? yoksa bir praetor'un sildiği entry'e itiraz etmek için yine aynı praetor'a mı ulaşacağız? ya da metinden rasgele seçilmiş bir cümleyi silerek canlandırma talebi ile praetor'e iletip entry'nin canlandırılması yoluna mı gideceğiz? tüm bunları iyi niyetimle soruyorum. nice hakimlerin dosyaları temyize gidiyor, hiçbiri de çıkıp "neden temyiz ettin?" demiyor. öyle sanıyorum ki nickinne de bu yönde düşünüyor olacak ki kendisini eleştiren entry'leri gg gerekçesi ile silmiyor.

    en son bir yazar hakkında "şarlatan" ifadesini kullandım ve entry götümüze girebilir gerekçesi ile silindi. hemen tdk'ya baktım ve kelimenin götümüze girebilecek başka bir anlamının da olmadığını fark ettim. bakınız türk dil kurumu şarlatan hakkında nasıl bir tanım yapmış:

    bilir geçinen kimse:
    "ben şarlatan değilim, oğlum. bu illetin devası bendedir."- p. safa.

    şimdi soruyorum kendisine, vasat şarlatan olarak nitelendirdiğim bir yazar ne gibi hukuki yollara başvuracak? hakim bey, bu şahıs bana bilir geçiniyor dedi, gereğini yapın mı diyecek? ya da esas şu; vasat kelimesini kaldırdığım zaman entry canlanacak mı?
99 entry daha
hesabın var mı? giriş yap