11 entry daha
  • washington dc kokenli hardcore grubu fakat diger hardcore gruplarinin tersine daha politiklerdir ve straight edge olgusunu benimsemislerdir. konserlerinde sigara ve icki tuketimi, slam dance ve stage diving gibi olgulara yer yoktur. bunun nedenide, yine diger hardcore ve punk gruplarinin aksine bedene saygi ilkesinden gelmektedir. "bedene saygili olmak lazim ki, guclu olabilesin, guclu ol ki ayaklandiginda gucun ve aklin yerinde olsun, ve gelecege karsi umudun olsun" gorusunu savunmalarinin yaninda slam dance ve stage diving gibi konserde sergilenen bu erkek guc ve siddetine dayali davranislar "maco"lugu ve erkek hegomonyasini tesvik ettigi icin karsidirlar.

    politik yanlarini ise reagan ve bushsenior yillarinda hukumet karsiti konserlerinden, 90'larin basinda riot grrl'u desteklemelerinden, hayir amacli konserlerinin gelirlerini bedava kuraj kliniklerine ve bazi kurumlara vermesinden anlamaktayiz. muzik endustrisine ve medyasina tamamen karsidilar. buyuk plak sirketi reklamlarindan destek alan yuksek tirajli magizinlerle roportaj yapmaktansa fanzinlerle roportaj yapmayi tercih ederler.

    80'lerin basindan beri gelen tekliflere ragmen hic bir buyuk plak sirketiylede anlasma imzalamamasi, onun yerine mackaye'in minor threat'ten tanidigimiz jeff nelson'la kurmus oldugu "dischord records"da kalmasindan anlayabiliriz. amerika'da ki buyuk muzik sirketlerinde albumlerini bulmanin zor oldugu, onun yerine kose basindaki kucuk eski plakcida nerdeyse butun albumlerini bulabileceginiz, album ve konser fiyatlarini cuzdaninizi zora sokmayan, super, takdir ettigim grup.

    ayrica dischord records'u ararsaniz size cok yardimci oluyorlar ve gercekten cok sevecen insanlar. ordan albumlerini ismarlarsaniz normalden cok daha ucuza albumlerni alabilirsiniz.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap