85 entry daha
  • pek çok kişi bu prim mevzusuna takılmış ama bence biraz yanlış yerden takılmış. bu tip konular "asgari ücret şu kadar", "memleketi temsil eden avukat bu kadar", "hayatım boyunca deli gibi çalışıcam o parayı göremem" ölçeğinde karşılaştırılmaz. bu uluslararası bir mesele. ölçeği de yerel olmamalı.

    ancak prim mevzusunu doğru şekilde diğer ülkelerin primleriyle kıyasladığımız zaman hakikaten kantarın topuzunun kaçtığı ortada. ispanya 2006 dünya şampiyonu olduğunda prim kişi başı 160 bin euro'ydu misal. (ki o şampiyonluk ispanya'nın uluslararası arenada ilk altın madalyasıdır). şampiyonluk primi bu. yarı finalde abd'yi eleyip çok sükse yapan sonra finalde yenilen (bize daha çok benziyor) yunanistan'da tüm takım 500 bin euro'yu paylaşmış. ya da bu turnuvada bizim gibi sadece abd'ye yenilen, bir basamak altımızda kalan litvanya kişi başı 4300 euro aldı.

    28 milyon tl'nin basketbolun yarattığı ekonomiden değil devlet kasasından, 73 milyonun vergilerinden verilmesi, bunun verilirken şeklen son derece uygunsuz bir törenle, herkesin gözüne sokar gibi yapılması apayrı meseleler.

    türkiye için çok özel bir başarı söz konusu. bu durumda kişi başı ispanya'nın şampiyonluk primi kadar verilseydi mesela, devlet de 20-30 milyon tl ayırıp basketbol altyapısına yatırım için verseydi daha uygun olmaz mıydı? yok ama bizim her şeyimiz günlük, her şeyimiz makyaj, her şeyimiz maddi manevi
664 entry daha
hesabın var mı? giriş yap