• ingiltere tabanlı, dünyanın çeşitli ülkelerinde de faaliyet gösteren ve münazaralar organize eden kuruluş. bunlar "geleneksel oxford tarzı" denilen şekilde icra ediliyormuş, anladığım kadarıyla o da şöyle oluyor: önce bir önerme ortaya atılıyor, misal "israil mavi marmara'ya müdahalesinde haklıdır" gibi, bu önermeyi bir savunan bir de çürütmeye çalışan iki taraf var, iki taraftan da eşit sayıda (genelde 2 veya 3) konuşmacı çağırılıyor ve bunlar tartışmayı izlemeye gelen seyircilere kendi argümanlarını açıklıyorlar. seyirciler önce münazaranın başında oy veriyor, daha sonra da tüm konuşmacıları dinledikten sonra bir kez daha oy veriyorlar, bu şekilde tartışmayı kazanan taraf belirleniyor. sanırım bir konuşmacı konuşmasını yaparken diğerleri onun sözünü kesemiyor, tabi bu ingiliz kibarlığından da olabilir, bizim tayyip'i koysan 15 dakika efendi gibi dinleyebilir mi bilemiyorum.

    resmi sitesi şudur:
    http://www.intelligencesquared.com/subjects

    şuradaki linkte adamım stephen fry'ın, "katolik kilisesi dünyaya iyilik yayıyor mu?" konulu tartışmada, 19 dakikada koca vatikanı nasıl maymun ettiğini izleyebilirsiniz
    http://www.dailymotion.com/video/xbvr0m_shortfilms

    bir başka tartışma örneği, "türkiye'yi avrupa birliği'nden uzak tutmalı mıyız?"
    http://www.intelligencesquared.com/…y-out-of-europe

    ben de kendileriyle bugün tanıştığım ve lisede mun tadında olaylarla hiç alakam olmadığı için konuya hala biraz fransızım, ama keşke referandumdan önce şöyle birşey organize edilseymiş.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap