9 entry daha
  • orhan gencebay ve müsküm gürsesde, dolaylı olrak da erkin korayda nağmelerine rastladığım arap müziğinin gelmiş geçmiş en büyük sesi.
    ses rengi cinsiyetsiz olarak değerlendirilir. orkestrasına olağanüstü hakimdir. sahneye çıkmadan önce sazlar dakikalarca `peşrev geçerler. seyirci kıvama gelir. alkışlar, çığırtılar ve övgüler eşliğinde sahneye çıkar yer gök onun aşkıyla birbirine girer. sazlar ona yol verir herşey susar ve o başlar. söyleyen o değildir sanki bir başka, ötelerden bir sestir eşyayı ve ruh saran. mucizevi gırtlak nağmeleri hayretten hayrete sürükler. mana ile başlayan raks, inişler ve çıkışlarla, çarpma ve çeşitli müzikal oyunlarla doyumsuz bir şölene dönüşür.
    günümüz şarkıcıları bir saat bile sahnede zor dururken şarkılarında yaptığı doğaçlamalarla, sazlarının ara nağmeleriyle sadece bir şarkısı bir saati aşkın 4-5 saatlik konserler verir. tüm şarkıları antoloji olabilecek nitelikte kendinden sonrakileri etkileyecek kuvvettedir. onu bir kez dinlediyseniz, müptela olmuşsunuzdur. ya habibii....
167 entry daha
hesabın var mı? giriş yap