6 entry daha
  • karşı taktik olarak; sürekli teyakkuz halinde olma, aktif savaş, takip et ve yok et* stratejileri gerektiren sancılı ve çaba gerektiren bir durumdur.

    deneyimlerime dayanarak, piyasada bu mücadele için bulunabilecek en uygun silah yeşil siyah şişedeki detan maxi veya 44'lük magnum (ikincisi daha karizmatik ama daha az efektif bir yöntem). yalnız üzerinde yazanlara aldanıp, detan maxi'yi karıncanın kulak arkasına sıkıp, sonra yuvasına gidince diğer karıncalara da bulaşacağına dair ölülerin şafağı, 28 days later... hayallerine kapılmamak gerekiyor.

    ilacın en etkili (belki de tek etkili) kullanım yolu; zararlıların* dairenize giriş yaptığı duvar çatlakları, boru girişi veya dolap kenarlarındaki açıklıklar/çatlaklara bolca püskürtmek. mücadelenizin ertesi günü tekrar karıncayla karşılaşmanız ise, büyük ihtimalle karıncaların giriş* için başka bir nokta bulduğuna işaret eder. işbu nedenle karınca deyip geçmemek, hareket doğrultularını takip etmek, onları anlamaya çalışmak, gerekirse kılık değiştirmek izlenecek en uygun yöntemlerdendir. yalnız bu giriş noktalarının çokluğu, mücadeleyi imkansızlığa götürebilir veya zehirleyerek kendinizi öldürmenizle sonuçlanabilir (sıkılmadık* bir kulak arkanızın kalması gibi).

    giriş yaptıkları sınır geçitlerinde uygun önlemleri almak*, vatan sathında* organize bir mücadele yürütmek* ve espiyonaj ile düşman* hakkında bilgi toplamak (favori besinlerini ortada bırakmamak), yöntemleri icra edildiğinde, birkaç ay süreyle karınca görmemeniz olasıdır. ilacın etkisinin kaybolmasıyla, birkaç ay sonra aynı mücadele yeniden alevlenir.

    dolayısıyla 'evi karınca basması'na karşı mutlak bir çözüm yoktur. sev*, terket* veya aktif savaş* yegane seçilebilir çözümlerdir.

    (bkz: entry'de rts tadı yakalamak)
358 entry daha
hesabın var mı? giriş yap