6 entry daha
  • troll'leri beslemeyelim ama sırf şu başlığı görüp ''doğru lan?!?'' demesi olası insanlar varken oturduğumuz yerde oturalım mı öyle?

    insan vücudundaki en sert dokulardan bir olan kemik dokuyu oluşturan hücrelerde bile su olduğunu bilmeyenlerin beyanatıdır bu. kan, mide öz suyu vs diye saydıkları aslen vücuttaki suyun çok küçük bir kısmını oluşturur.

    bir hücre içinde yüzdesi en fazla olan madde sudur. dna, proteinler vs. su içinde çözünüp fonksiyonel üç boyutlu hallerini* alırlar. suyun olmadığı bir ortamda proteinler kristaleşir ve çalışmaz hale gelir. vücuttaki hemen her reaksiyon protein yapıdaki enzimlerle katalize olur. enzimler de çalışabilmek için protein yapıda olduklarından yukarıda bahsettiğim sebeple suya ihtiyaç duyarlar. susuz bir canlılık düşünülemez.

    kısaca iddia sahibinin et, kemik diye bilimsellikten tamamen uzak bir şekilde bahsettiği kısımlarda ciddi ölçüde su vardır. korkarım bu kafalar aynı mantığı kurarak misal bir ekmeğin içinde de hiç su olmadığını iddia edecekler. oysa bildiğimiz, her gün yediğimiz ekmeğin bile %35'i sudur.

    ve bütün bunları bilmek için lise 1 biyoloji bilgisi bile yeterlidir aslen.

    daha ayrınıtılı bilgi için http://en.wikipedia.org/wiki/body_water
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap