206 entry daha
  • türkiye'de yayın hayatına başladığı 2006 yılından bu yana çok ilginç bir şekilde otosansür olayına gitmiş, türkiye'de rtük denen kurumun ve haliyle iktidarın medya üzerindeki sıkı baskısının ne boyutlara vardığını çok güzel göstermiş olan kanaldır mtv türkiye.

    bütün dünyada popüler müzik çevreleri son iki yıldır lady gaga çılgınlığıyla oradan oraya savrulmakta, gaga hanım mtv video müzik ödülleri gecesinde ne var ne yok bütün ödülleri silip süpürmekte, ama mtv 'nin en büyük gözdesi konumuna gelmiş olan lady gaga nın klipleri mtv türkiye 'de asla gösterilmemektedir. sadece ilk albümünden just dance ve poker face şarkılarının kliplerine ayda yılda bir rastlanabilir. onun haricinde daha geçtiğimiz hafta ödüllere boğulan bad romance , bu yazın favorisi alejandro bir kez bile olsun yayınlanmamıştır bu kanalda. lady gaga nın kliplerinin türk televizyonları için yer yer fazlasıyla marjinal olduğu kabul, ancak dream tv , hatta nr1 tv bile söz konusu kliplerdeki çok açık olabilecek sahneleri biraz biraz makaslayarak, yeniden kurgulayarak da olsa yayınlamaktadırlar. hatta bir aydın doğan kuruluşu olan dream tv alejandro yu neredeyse sansürsüz yayınlayabilmektedir ancak mtv türkiye amerikan menşeili bir kanal olmasına rağmen buna bile cesaret edememektedir. son zamanlarda içinde bulunduğu çıkmazlar da ortadadır.

    otosansür ün ülkemizde ne boyutlara geldiğini göstermesi açısından örnek vermemin sebebi ise bu kanalın yayın hayatına başladığı 2006 yılında christina aguilera nın beautiful şarkısının klibinde iki erkeğin öpüştüğü sahneleri noktasına dokunmadan aynen yayınlaması, belki de türk tv tarihinde iki erkeğin öpüşmesini sansürsüz yayınlayan ilk kanal olmasıdır. iki erkeğin öpüşmesini çekinmeden yayınlamaktan, lady gaga nın çok fazla cinsellik içermeyen kliplerini dahi hiç yayınlayamamaya...ibretlik bir kanal haline dönüşmüştür mtv türkiye 4 yıl içinde. rtük denen ucube kurumun kurduğu baskının en büyük göstergelerinden biri olan bir ibretliğe.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap