8 entry daha
  • kendimi çok yakın hissettiğim öğrencidir.
    flashbacklere vesile olmuştur sabah sabah.

    yıllar yıllar önce,istanbul üniversitesi fen fakültesi fizik bölümü amfilerinden birinde fizik 1 dersi hocası vize notları hakkında görüşlerini beyan ederken der ki ;

    "arkadaşlar! aranızda biri var ki sorduğum soruda uçağın hızını 20 km/h bulmuş ve utanmadan bunu cevap diye yazabilmiş.hiç bir fizik öğrencisine yakıştıramıyorum bunu"

    kastettiği kişi bendim.ve o sınavda eğik atış mıydı düzgün doğrusal hareket mi şimdi anımsayamadığım bir konu bağlamında sorulan bir soruda bulunması istenen uçağın hızını,(muhtemelen orantıyı yanlış kurarak ) saaatte 20 km. olarak bulmayı başarmıştım.esasen işkillenmemiş değildim."ulan saatte 20 km. yapan uçak olur mu?hmm...belki de ilaçlama uçağı filandır" dıyerek de mantık yurutuyorum.(mantığımı z.keyim afedersin.)

    hocanın bu ayarıyla birlikte aydınlanma yaşadım kendi içimde.ve kararımı verdim.gitmeliydim.durunamazdım gayrı buralarda.akabinde o gün beyazıt meydanı'ndaki sahaflarda fizik kitaplarımı test kitaplarıyla değiştirerek öss ye yeniden çalışmaya başladım.ve o sezonun sonunda fizik bölümüyle yollarımı ayırdım.artık aynı üniversitenin işletme bölümü öğrencisiydim.

    hah ne diyordum.kendimi yakın hissettiğim öğrencidir.kardeşim benim!
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap