• bu kurallar zamanla istanbul'da araç kullanan kişiler arasında kendiliğinden oluşmuş olup kuralların bağlayıcı özellikleri yoktur.
    aşağıdaki kurallara uymama durumunda yasal bir ceza yazılmaz. uyma durumunda ise eğer yazılı trafik kurallarıyla çelişiyorsa ve sürücü eds, polis veya fahri trafik müfettişine yakalanmış ise sürücü yazılı trafik kurallarına göre hüküm giyer.
    kurallara uymayanlar, kuralları kalpten benimsemiş şürücüler veya yayalar tarafından yapılan hatanın büyüklüğüne göre uzun süre korna sesine maruz bırakılmadan, dayağa kadar değişen şiddetlerde cezaya maruz bırakılabilirler.

    1. kavşaklarda geçiş üstünlüğü aracının burnunu ilk önce öne çıkaranındır.
    2. her sürücü korna ile anlaşma dilini bilmelidir. (bkz: acemiler için trafikte korna ile anlaşma dili)
    3. karşı şeritte bir kaza olmuşsa yavaşlanır ve kaza izlenir.
    4. yoğun bir trafikte bir ambulans veya itfaiye aracı siren ile yolu açarak ilerliyorsa peşine takılınır.
    5. emniyet şeridi denetimlerin yoğun olmadığı yerlerde kesinlikle boş bırakılmaz. eds veya polise yakalanma durumlarında da ağlanmaz.
    6. yüksek bir toplu taşıma aracında seyahat eden erkekler isterlerde yan şeritlerde seyreden özel araçlarda bulunan mini etekli bayanları dikizleyebilirler.
    7. özel araç sahibi sapık erkek sürücüler, içinde bayan veya bayanlar bulunan araçları sıkıştırabilirler. (sınırları zorlayan bir kuraldır. bu kuralı denemek isteyenler korumacı başka erkek şöförler tarafından darp edilme riskine hazır olmalıdırlar.)
    8.kırmızı ışıkta bekleyen araçlardan önden ikinci araç, en öndeki aracı yeşil ışık yandığında korna ile haberdar etme gibi bir misyona sahiptir. ikinci araç bunu yapmıyorsa onun arkasındaki araçlar bu görevi yerine getirmelidir.
    9. tenha yerlerde bulunan trafik ışıklarında yol boşsa ışığın yeşil yanması beklenmeden geçilmesi gerekir.
    10. minibüsler ve taksiler yolcuyu her yerde alabilirler ancak müsait yerlerde bırakabilirler.
    11. minibüs ve taksi şöförleri ekmek parası kazanmalarından dolayı saygı duyulması, yol verilmesi gereken insanlardır. aksi takdirde asabileşebilecekleri bilinmelidir.
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap