8 entry daha
  • etkileri kişiden kişiye değişen anksiyolitik. özellikle tolerans gösteren, ya da bu tür ilaçlara ve veya alkole benzer sss depresanlarına dayanıklılığınız varsa etkisi oldukça az olacaktır. yarımı ile uyuyan insanlar gördüm ben bir dönem kullandım 3 tanesi bile zor uyutuyordu.

    ancak diğer trankilizanlardan farkı şudur. vücuttan uzun sürede atılır. diazepam yarılanma ömrü 20-70 saat olmasına rağmen aktif metabolitleri vücutta 200 saate yakın kalabilir. bu sebeple etkileri xanax gibi kısa süreli anksiyolitiklerden farklıdır. vücuttan yavaş atıldığı için çekilme belirtileri de azalır. ancak ilaç kronik kullanımda mutlaka yavaş yavaş kesilmelidir. yoksa yoksunluk ve geri çekilme reaksiyonları gösterebilir vücut.

    kafa ve bağımlılık yaptığı da bir yandan hikayedir. bu hapçılar için geçerlidir 5-10 tane atan kişiler için. düzgün dozajında kullanıp yavaş yavaş bırakan kişide diazepam yoksunluk ve geri çekilme yapmaz.

    öte yandan alkol ve madde yoksunluğunda çok çok etkili bir ilaçtır. delirium tremens geçiren bir alkolik için, alkol zehirlenmesine uğramış bir kişi için sıklıkla kullanılır ve çok da etkilidir. örneğin 4 gün aralıksız alkol aldınız ve 4. günün sonunda alkol çekilmeye başladığında anksiyete, huzursuzluk, terleme, titreme gibi şeyler yaşanır. yarım nervium bu etkileri kestiği gibi alkol alımı isteğini de bastırır. alkol zehirlenmesi yaşayan kişiye de damardan verilir.

    öte yandan madde bağımlılığında da semptomatik olarak etkilidir. bu sebeple madde bulamayan junkyler bulamadıkları zaman bu ilaçtan alırlar krizleri atlatabilmek için.

    ucuz bir ilaç olduğu için eczacılar tarafından pek sevilmez. öte yandan reçeteniz olsa da tipiniz düzgün değilse elimizde yok diyebilirler (bu kısmı eczacı olan bir akrabamdan dinledim). nörolog ve psikiyatristler dışında yazılması mümkün değildir. aynı şekilde yazan hekim eğer hastanede değilse (özel muayenehanede ise) yazdığı her yeşil reçete için muayene vergisi öder. yani bu bir muayene sayılır ve bu tür ilaçları yazdığı zaman (muayene olmamış olsa dahi sadece gidip ilaç da yazılsa) doktor bunun için entry tarihi itibariyle 35 tl vergi ödeyecektir.

    yalnızca uzman doktor gözetiminde kullanılmalıdır. bir arkadaşınız, akrabanız vs kendisine yazılmış olan bu ilacı al iyi gelir, uyutur, sakinleştirir vs derse doktorunuza danışmadan asla almayınız. bu tür durumlar için reçetesiz satılan minör trankilizanlar vardır ancak onlar da doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gerektiği için isimlerini yazmıyorum.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap