52 entry daha
  • ortadan kaybolduktan bir süre sonra tuhaf bir kılıkla reha muhtar'ın programında canlı yayına "alınmış" ve hz. isa olduğunu ilan etmiş olan eski siyasetçi. (reha muhtar, program süresince sergilediği tavırlarıyla bu acı durumu gayet eğlenceli bulduğu izlenimini uyandırmıştı. konunun siyasi yönü bir yana, ruh sağlığını kaybeden bir insanı canlı yayına alıp onunla eğlenmek ile bir kanser hastasına aynı şeyi yapmak arasında herhangi bir fark yoktur.)

    reha muhtar, programın bir noktasında kendisine "peki hasan mezarcı'ya ne oldu?" diye sorduğunda "hasan mezarcı ölmüştür" yanıtını almıştı. bu söz, o gün o programda söylenen belki de tek doğru sözdü.

    hasan mezarcı ölmüştür; öldürülmüştür.

    ben onu iyi bilirdim. kendisiyle 1990'lı yıllarda görüşme imkanı bulmuş olan laik kesimdeki bazı ortak tanıdıklarımızın da teyit ettiği gibi, o, aklı başında, doğru bildiğini söylemekten çekinmeyen, onurlu, cesur bir insandı. refah partisi'nin ılımlı (ve hatta dini rejim düşüncesine soğuk bakan) kanadından olmasına rağmen, yaptığı açıklamalarda ve verdiği konferanslarda mustafa kemal'i eleştirdiği için büyük bir bedel ödedi. (1990'lı yıllarda bunu yapabilmek büyük bir cesaret istiyordu.)

    bugün geriye kalanlara hasan mezarcı konusunda düşen en dürüst tavır, olsa olsa onu gerçekte olduğu şekilde hatırlamak olabilir: http://www.youtube.com/watch?v=vi-muyzixwy

    ana tema:
    (bkz: islam/@derinsular)

    diğer ilgili tema:
    (bkz: türkiye politikaları/@derinsular)
719 entry daha
hesabın var mı? giriş yap