443 entry daha
  • son zamanlarda iyice işin cılkını çıkartmıştır.

    birkaç kişiyle anlaşmışlar, bu kişiler millete yalan bilgilerle ürün satıyor. alan kişi verilen bilgilerin yalan olduğunu ancak aylar sonra anlıyor. doğal olarak da bu süre içinde hiçbir hak talep edemiyorsunuz. gittigidiyor ise bizzat bu kişilerin reklamlarını anasayfalarında, kampanya yapmışlar gibi yayınlıyor ve suça ortak oluyor. işin en kötü tarafı ise bunu bir gelenek haline getirdiler.

    örnek :

    http://urun.gittigidiyor.com/…nesi_w0qqidzz30743955

    satıcının ürünle ilgili verdiği bilgiler ;

    *ürün %75 indirimli.
    *1 yıl garantili.
    *refurbished (adamın refurbished tanımı ; sezon fazlası, stok fazlası, iade, değişim)
    *hem yurtdışından gönderiliyor, hem de kargo bedava.

    gelelim gerçeklere ;

    * refurbished'ın çok küçük bir bölümü, satıcının dediği gibi "sezon fazlası" , "stok fazlası" , "iade/değişim" gibi zararsız kesimi oluşturur. büyük bölümü de hasarlı makinelerin tamiridir. resmen adamı salak yerine koyuyorlar eksik bilgi vererek.
    * 1yıl garantili falan değil. ürünün yanında "commercial invoice" kağıdı veriliyor fakat kodak kesinlikle bu kağıtla yapılan garanti taleplerini kabul etmiyor.
    * ürün %75 indirimli değil kesinlikle. türkiye'de fotoğraf makineleri bazen neredeyse 3 katına satılıyor yurtdışına oranla. refurbished bir ürünün hem garantisi yok, hem de tamir edilip piyasaya sürülme ihtimali çok yüksek. böyle bir ürünü sıfır ve 2 yıl garantili ürünle kıyaslayıp en pahalı siteyi baz alıyorlar ve % 75 indirimli diyorlar. bu kadarına da pes!

    bu tür satışların sayısı az sanıyorsanız yanılıyorsunuz. sürekli birilerinin canını yakıyorlar ve kimse buna dur demiyor. insanların kandırılması bu ülkede doğal sayılıyor fakat bu kadar da aleni bir şekilde yapmayın be kardeşim. küfür gibi.

    edit : özelden bayağı bir eleştiri aldım, zaten gittigidiyor'daki ilan sayfasındaki bazı yazılar da kırpılmış ne hikmetse? önce bir refurbished bağlığını inceleyin (bkz: refurbished) sonra interneti bir araştırın, sonra gelin kıymetli sitenizi savunmaya çalışın.

    edit 2 : bazı arkadaşlar ürünler abd ve ingiltere'de garantili, iyi oku diye ayar mesajı attıklarını zannediyorlar. çok şükür okuma yazmam var. "commercial invoice" belgesiyle yapılan garanti taleplerini ister abd'de yapın ister zimbabwe'de yapın kabul etmiyorlar. bizzat başıma geldi de yazıyorum.
1545 entry daha
hesabın var mı? giriş yap