3 entry daha
  • kars'a yaklaşık 90 km uzaklıkta ve deniz seviyesinden yaklaşık 2000 metre yükseklikte bulunan kocaman göl.
    sonbahar mevsiminde etrafı sapsarı ot kaplı tepelerle çevrilmiş bir görüntüsü var. ilkbaharda bu tepelerin yeşerdiğini, çiçeklerin açtığını ve daha güzel bir görüntü verdiğini duyduk. çevresindeki karayolunu kat ederken en azından çay içecek bir yer bulunur diye düşünmüştük. ama yanılmışız. bırak çay içmeyi su alacak benzin istasyonu bile yoktu.
    görebildiğimiz kadarıyla gölün çevresinde kendisini balık lokantası olarak tanımlayan iki mekan var. başka da bir şey yok. bunlardan birinin adı yanılmıyorsam günay restaurant gibi bir şeydi. ona girmedik. diğeri ise çıldır ilçesine daha yakın olan atalay'ın yeri. atalay'ın yeri'nde balıktan başka atıştıracak bir şey sorduk. "yok" dedi. ama saolsun normal şartlarda çay içilen bir yer olmamasına karşın bize çay ikram etti. para da almadı.
    gölün çevresinde daha düzgün mekanların olmaması bende biraz hayal kırıklığı yarattı. ama bölgenin ekonomik ve coğrafi koşulları, gelen ziyaretçi sayısının az olması gibi nedenlerle böyle bir durum ortaya çıkmış olabilir. belki ilerleyen yıllarda daha turist canlısı bir yere dönüşür.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap