7 entry daha
  • "gençler nazi gençlik örgütlerinin, stalinin gençlik örgütlerinin karanlık tarihi iyi okumalıdırlar. kendi bağımsızlıklarını, kendi özgür iradelerini yitirdiklerinde, kendi hayatları üzerindeki tasarruf haklarını hangi ideolojik kılıfa, hangi yüce amaca hizmet ederse etsin yaşlıların (gerontokrasinin) ellerine verdiklerinde aslında ütopyaları kirlettiklerini görmelidirler.

    gençler, hangi okulda okuyacağına, hangi mesleği yapacağına, hangi kitapları okuyacağına, hangi odaya üye olacağına, kime aşık olacağına, ne zaman sevişeceğine ne ana babalarının, ne partilerin, örgütlerin ne de hiç bir kutsallığın karışmasına izin vermemelidirler. gençler. hayatını birilerinin hangi yüce amaçla olursa olsun kendileri adına planlamasına, tektipleştirmesine sonuna kadar karşı çıkmalıdır. çünkü bu özgürlükler, özgünlükler ellerinden alındığında hem toplum hem kendileri artık karanlıktadır.

    bağımsız gençlik örgütlenmesi, örgütsel, zihinsel ve yaşamsal kararların sadece özgür iradelerle alınması zorunludur. gençlerin hata yapmalarından, farklı düşünmelerinden korkan yaşlıların hataları gençlerin hatalarından çok daha fazladır.

    onların gençleri kendi emelleri için kontrol etmek adına genç hayatları planlamak istediklerini bilmek gerekir."

    alıntıdır. lakin link ölmüş.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap