8 entry daha
  • fromm'un alişılagelmiş yeni freudçu yaklaşımından farklı olarak.. eski ahit*/yeni ahit* ve meister eckhart sacayağı üzerine kurulu olan ve birçok kitabından yaptığı alıntılarla bir nevi genel bir fromm seçkisi tadı veren kitabın en dikkat çekici yönü sosyalizmin içinde barındırdığı kavramların -dünyasal/tanrıtanımaz- dinsel -sözü edilen din.. bir grubun bireyleri tarafından kabul edilen/paylaştırılan bir davranış ve düşünce sistemi- bir kitle hareketi olduğu yönündeki yaklaşımıdır.. ve sosyalizm kavramının kendi içindeki çelişik söylemlerine -üretim araçlarının toplumsallaştırılması ve buna benzer amaçlar, sosyalist ve komünist sloganlar olmuşlar ve gerçek sosyalizmin uygulanmasını saptırmaktan başka bir işe de yaramamışlardı gb- yaptığı atıfların/tespitlerin varlığıyla, hepimiz kardeşiz/sevelim/sevilelim/mal canın yongasıdır anafikrinden sıyrılarak farklı çıkarımlar yapmaya imkan veriyor.

    zaman zaman kişisel gelişim/nlp söylemlerini çağrıştıran bir usluba kayar gibi olsa da.. fromm amca manevraist bir edayla durumu toparlıyor.

    bu entarimi.. anti-izmciler mütalaa derneğinin fahri bir üyesi olarak.. gönlünü sosyalizme/komünizme vakfedenlere ithaf ediyorum.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap