• kadın makyaj yaparken bir konu ekseninde çok farklı alternatifler düşünür. o göz kalemini öyle sürerse kalın olup olmayacağını, göz altına sürdüğü kalemin dağılıp dağılmayacağını, allığın tonunu, kapatıcının mükemmelliğini... sonuç hep "daha iyi görünme" odaklıdır.

    romantik boyut: makyaj yapan kadın, düşüncelidir. düşüncesinin arasında kendisindeki ışığı gördükçe memnun olan ve gülümseyendir. potansiyelini gören kadının ışıltısı vardır bu kadında. ne yazık ki genellikle erkeklerin olmadığı ortamlarda makyajlarını tamamlayıp, tazelerler de erkekler yoksun kalır bundan.

    bir de işin geyik kısmında olanlar için tespit: makyaj yaparken, özellikle rimeli, maskarayı sürerken ağzımız da refleks olarak açılır bizim. gözleri börtletiriz. bunları çıkarırsan güzel, bunları eklersen şirin oluruz. seçim senin! :)

    "makyaj yapmak" sözcük öbeğini daha somut anlayanlar için tespit: makyaj yapan kadın, işi abartmıyorsa, kendine değer veren, bir sebeple daha hoş görünmek isteyen kadındır. bunun için ölse zaman ayıran kadınlar tanıdım.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap