3 entry daha
  • geçen yıl yine bu dönemlerde fenerium turnuvasında a takımla oynamıştı. bu seviye için daha epey toy olduğunu çok beli ediyordu. altyapıda kalburüstü hale gelmiş gençlerin yaşıtlarıyla oynamalarının artık oyunlarına bir şey katmadığını gören fenerbahçe yönetimi geçen sezon başında bir karar alarak genç takımı tamamen bölgesel ligde oynayan pilot takımına, yıldız takımını da gençler seviyesine kaydırdı. olcay ve özge gibi oyuncular koca bir sezonu kendilerinden 5-6 yaş büyük oyunculara karşı mücadele ederek geçirdiler. rakiplerle aradaki yaş farkına rağmen takım istanbul şampiyonu oldu ve türkiye şampiyonasında da derece yapmayı başardı. öyle ki bu liseliler takımı az daha 2. lige çıkmayı başarıyordu. bu yüksek kapasiteli takım gençler türkiye şampiyonasını da namağlup şampiyon kapadı hatta çeyrek finalde tamamen yıldız takım oyuncularından oluşan ve yaş farkına rağmen gayet rahat bir şekilde istanbul grubunu domine eden fenerbahçe genç takımını eledi. gençler ve yıldızlardan karma yapılarak voltron'ı oluşturan kolej takımı da koleksiyonlarına liseler türkiye şampiyonluğunu da ekledi. kısacası fenerbahçe'nin senelerdir bıkmadan usanmadan yatırım yaptığı bu jenerasyon türkiye'de rakipsiz hale gelmişti.

    bu bir yıllık süreç olcay ve diğer gençlerin oyununa çok şey katmış. bugün bunu görüyoruz. hazırlık maçlarında sürekli 15-20 dakikalar arasında süre alıyorlar ve oyunda kaldıkları süre içerisinde sanki 10 senedir a takımla oynuyormuş gibi rahatlar. kendilerinden 10 yaş büyük, son derece tecrübeli euroleague oyuncularının arasına dalıp potaya drive etmeler, geriye çekilen çizgilere aldırış etmeden 3 lük denemeleri, sadece tecrübeli oyuncuları dinlendirmenin ötesinde oyuna ve skora direkt katkı yapmaları falan. oyuncuların acemice hatalar yaptıkları oluyor tabi ki de daha 17 yaşında bu seviyede bu kadar sırıtmadan oynayabilmek kolay değil. yaşıtları evde ödev hazırlarken olcay geçen yılın euroleague asist kraliçesine karşı oynuyor. olcay ve diğer gençler bu yıl euroleague'de pek şans bulamayacaktır zira şu anda 20 dakika civarı süre aldığı takımın kadrosuna taurasi, taylor, harakova gibi kadın basketbolunda marka olmuş 3 isim daha eklenecek ancak ligde çok ciddi süreler alacaklardır muhtemelen ki hiç oynamasalar bile bu oyuncularla idman yapma şansı her zaman ellerinde olacak. koçu ona ve diğer gençlere güveniyor. gelişimini bu hızla sürdürdüğü takdirde 2 sene içerisinde takımın temel taşlarından biri olacak ve birkaç yıl sonra da bayrağı ablalarından devralacaktır.

    yıllardır çok organize bir şekilde çalışan fenerbahçe altyapısı daha olcay, özge, cansu, ecem ve hülya gibi her pozisyonda a takımın ihtiyaçlarını karşılayacak yeni oyuncuları da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. altyapıdaki değişen mantalite bu oyuncuları artık çok daha hazır şekilde a takım seviyesine getirecektir. dün aziz yıldırım da dahil maçları salonda izleyen fenerliler bu gençlerin sahaya koyduğu özgüven ve cesaretle taurasi transferinden bile fazla gurur duymuştur muhtemelen. yolları açık olsun.
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap