111 entry daha
  • çok eskiden en kötü entrylerim arasına tepeden giren şu entry'i yazmıştım. uzun zaman sonra yine başıma gelen, darty ve teleservice tarafından müşteri haklarının hiçe sayıldığı, hatta benimle dalga geçilen bir olay sonrası sinirle her yere şikayet yazarken şikayetvar.com'u da kullanayım dedim. bakalım o günden beri ne değişmiş:

    öncelikle şikayetvar.com müşterilerin özgürce şikayet yazabildiği bir site değil. zaten hiç öyle olmamıştı ama artık iyice firmaların oyuncağı olmuş, onların suyuna gidiyor. hiç bir yazdığınız pre-moderasyondan geçmeden yayına girmiyor. bu sırada da markaların imajını bozacak, onları kötü gösterecek her cümle, şikayet gönderenin hiç bir şekilde izni alınmadan "düzeltiliyor". mesela benim şikayetim basbaya arızalı bir ürünün arızasının gerizekalı teknik servis tarafından tespit edilememesi ve aynen geri gönderilmesiydi ve bunun için yazdığım şikayet başlığı "teleservice arızalı ürünün arızasını tespit etmekten aciz" şeklindeydi. yayına girmeden önce hemen bu düzeltildi ve "teleservice - ürün değişimi istiyorum" olarak değiştirildi. bu iki cümle arasındaki özne, yüklem, anlam farkı bile yaklaşımı anlatıyor. ayrıca şikayet metnimin içindeki hiç bir zaman küfüre, terbiyesizliğe kaçmayan ama firmanın aciziyetini en detaylı şekilde anlatan tüm yerler kesilerek standart bir "ürünüm arızalı çıktı değişim istiyorum" formatına sokuldu.

    ayrıca şikayetvar.com sorunun çözülüp çözülmediğini belirleyecek kişi olarak şikayetçiyi değil, firmayı kabul ediyor. şikayetimin altına firma tarafından "lütfen daha çok bilgi verebilmemiz için imei numaranızı tarafımıza iletiniz" şeklinde yorum düşülüyor, bu sırada da şikayet statüsü "çözüldü" yazan ve gülücük saçan bir surata dönüşüyor. evet, şikayetim imei numaramı benden istememenizdi, şimdi isteyince tüm sorun çözüldü. bunun aynısını şikayetin altına yazdım, ama yayınlanmadı. statü de "çözülmedi" haline dönmedi.

    sonuç olarak şikayetvar.com, hizmet ettiği ve reklam aldığı firmaların kölesi olmuş, onların bakış açılarını müşteri memnuniyetinin üzerinde tutan, firmaların çözmediği sorunları çözmüş gibi gösterip %100 sorun çözme yalanıyla mastürbasyon yaptıkları bir platformdur. soruna yol açan firmayı telefonla aramaya alternatif bir yol sunmayıp, bir de çözülmemiş sorunu çözülmüş gibi gösterip iyice sinirinizi bozmak için idealdir.

    peki şikayetvar.com'da şikayet edilebilen firmalar arasında şikayetvar.com'un kendisinin neden olmadığını hiç düşündünüz mü?

    haydi bu yazdığımı da yayına alınmadan önce düzeltin sevgili şikayetvar.com çalışanları? onu yapamıyorsanız da sıradan kötüleyin, belki bir işe yarar. hepinizin topunu dikeyim ben. seni seviyorum ekşi sözlük.
698 entry daha
hesabın var mı? giriş yap