aynı isimde "buck rogers (oyun)" başlığı da var
8 entry daha
  • buck rogers, amerikan çizgiroman tarihindeki ilk büyük bilimkurgu kahramanıdır. amerikan ordusunda üsteğmen ve pilot olan rogers, ülkesini mıoğolların saldırısından korumak isterken 25. yüzyılın milli kahramanı oluverir ve güzel wilma'yla beraber görevden göreve koşar. mars'a gidip killer kane ve çekici suç ortağı ardala'yla dövüşür; uzay korsanlarının hakkından gelir... bu ünlü bilimkurgu dizisi, çağının birçok klişesini de taşımaktaydı.: dev uzay gemileri ve kavgacı marslılar bunlardan en belirgin olanlarıdır.

    çizer calkins'in oldukça doğal bir çizgisi vardır, ancak fütüristik resimleri bu gün için gülünç sayılabilir. öte yandan calkins'in ortaya koyduğu performans, 20'li yıllarda yeterince etkileyici kabul edilmekteydi.

    strip ilk kez 7 ocak 1927'de yayınlandı. phil nowlan senaryoyu "armaggedon 2419 ad" isimli kendi romanından uyarlamıştı. calkins'ten sonra birçok ressamın diziye katkısı oldu. bunların arasında dick yager'i, anderson'u ve george tusca'yı sayabiliriz.

    buck rogers daha sonra comic-book olarak da yayınlandı. burada çizimleri frank frazetta yaptı. dizi ayrıca radyoya ve 1939'da buster crabble tarafından sinemaya uyarlandı.

    buck rogers, türkiye'de çizgiroman ve televizyon dizisi kahramanı olarak tanınmaktadır.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap