4 entry daha
  • öğrenciliğim zamanında gerçekten önemli dertlerden birisiydi. bir kere geçerli bir sebebi olan herhangi bir vatandaş kapıya kimlik bırakıp arabasını misafir araç olarak içeri sokabilirken, öğrenciler misafir kartıyla hiçbir şekilde içeri alınmaz, ısrarla "öğrenci değilsiniz di mi hocam!!!" tacizlerine maruz kalırdı. sanki kabahat öğrenci olmak, zihniyetini ziktimin hıyarı! öğrenciysen kucağa alınma faslı bununla da bitmez, o cüzi parayı (2000 yılında 100 milyon* verdiğimi hatırlıyorum) her sene zam yaparak alırlardı.

    bitti mi, bitmedi. sarı öğrenci stickerını o zamanlar öyle herkes alamazdı, özellikle otopark alanı/öğrenci sayısı oranı yerlerde sürünen bölümlerde** insanlar günler öncesinden sıraya isim yazar,heyecanla sonucunu beklerdi sanki başka derdi yokmuş gibi. ha o sarı stickerı alamazsan ne olur, yine hayvan gibi ama diğerine göre daha ucuz bir paraya siktiriboktan kahverengi sticker alırdın. bu stickerla ortak alanlar** dışında hiçbir yere parkedemez, stickera bir sürü para verip, arabanla okula gelip, yine o sabahın soğuğunda derse-sınava bir dünya yol yürürdün.

    bitti mi,bitmez! sonra aceleyle sınava yetişmeye çalıştığın bir sabah, ulan kkm'ye park etsem hayatta yetişemem sınava diyip bölüm otoparkına parkedersen, sınav çıkışı arabanın lastiğinde kafam kadar kilidi görür (bkz: kafam kadar gülşah) onu açtırmak için de bir sürü park cezası öderdin. sınav vardı bilmem ne dediğinde kesmezlerdi sağolsunlar. şaka lan şaka, kesmez olurlar mı "erken kalksaydın hocam" diye ayar verirlerdi bir de empati yoksunu herifler, sanki o sınava sabaha kadar çalışıp değil de yataktan kalkıp gelmişsin gibi.

    bir de bu "ulan arabası var, hala ağlıyor, bir sürü o arabayı alacak parası olmayan adam var" diye düşünen arkadaşlardan o zamanlar da vardı. araba diyince akıllarına ne geliyor bilmiyorum ama benim mercedeslere lamborghinilere binen bir arkadaşım yoktu çevremde, genellikle dandik arabalar kullanıyorduk ve 2 depo benzin parasını haraç gibi okula verecek kadar zengin gönüllerimiz de ceplerimiz de yoktu.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap