5 entry daha
  • benim gibi türk sinemasında tarihi filmi açlığı çekiyorsanız, hele ki hanedan muhabbetine kafa yorduysanız, kesinlike doyurucu değil. buna mukabil bütçesi ile orantılı olarak başarılı bir film. en azından komik duruma düşmemişler. cast ve kostümler iyi. damla sönmez ise beklentilerin oldukça altında donuk bir oyunculuk sergilemiş. selda alkor ise başarılı lakin yeteneğini sergileyebileceği bir senaryo ise yok.

    mesela köle olarak istanbula gelişi ile başlayabilirdi film. sultan ahmet ile karşılaşmasında daha büyülü bir ambiyans yakalanabilirdi. en meşur yılları ( 4.murat dönemi saltanat naibliği ve sonra murat'ın ipleri eline alışı ) hiç anlatılmamış. saray entrikaları çok basit geçiştirilmiş.

    benim en başarılı ve etkileyici bulduğum yerler ise, safiye sultanın eski saraya gönderilişi, zülüflü baltacılar ( karizma herifler), mahfiruzun bulunduğu tüm sahneler ( nedense ) ve genel olarak oluşturulan mistik saray ortamı.

    uzun lafın kısası, çok muazzam sinematografik değeri olan bir konu. daha büyük bütçeli bir yapımda değerlendirilse fena olmazmış. yine de başarısız bir film demek insafsız olur. son olarak filmin sonundaki sezen aksu bestesi olmamış ağa.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap