403 entry daha
  • spoiler s10e04

    --- spoiler --

    uzun zamandır bu kadar mükemmel bi smallville bölümü izlememiştim. tv.comda 9.9 aldığını görünce baya meraklandım ve "acaba gerçekten de o kadar iyi mi ya" diye düşünmedim değil. ama bu bölüm tek kelimeyle mükemmeldi. çok aksiyonlu ya da dövüşlü bi bölüm değil belki ama hani dışarıda lapa lapa kar yağarken siz sıcacık evinizde en rahat koltuğa gömülüp elinizde de sıcak bir içecekle o kar yağışını izlersiniz ve tatlı bi huzur duyarsınız ya ; işte öyle bi bölümdü 200.bölüm. insanın içini huzur dolduran yer yer gülümseten ve "ben bu diziyi 9 yıldır boşuna izlemiyorum ya" dedirten bi bölümdü. clark'ın lois'in lana konusundaki hassaslığını fark etmesi ve üzülmesi , geleceğe gittiğinde lois'in onun sırrını bu kadar iyi karşılamış olmasına şaşırıp bir o kadar sevinmesi ve ona sahip olduğu için ne kadar şanslı olduğunu anlaması, taa birinci sezon ikinci bölümde gördüğümüz böcek çocuğun gelmesi ve clark gibi hepimizin de kesin lois'e bişey yapacak diye düşünmesine rağmen clark'a teşekkür etmesi, clark'ın sonunda içindeki karanlıkla yüzleşip insanlara umut verdiğini onlara yardım ettiğini anlayıp anı yaşamaya karar vermesi, oliver'ın clark'ın bir gülümsemesiyle dostunun yanında olduğunu anlaması ve o uyuz kadınla röportajında gayet kendinden emin konuşmaya başlaması.
    ve tabi ki en sonundaki "i love you" sahnesi ve klasik superman filmlerinde gördüğümüz lois'in clark'ın ayaklarının üstüne çıkması ve sondaki sürpriz ; dans ederken clark'ın havalanması ve her ne kadar ikisi de farkında olmasa da uçmaları.
    mükemmel.... son sezonunda hem de 200.bölümünde hatırlarda kalacak bir bölümdü. her ne kadar bu sezon bitmesini istemesem de biliyorum ki, böyle bir bölüm yazan senaristler dizi finalini de akılda kalacak en güzel biçimde yazarlar, ondan içim rahat.

    edit: söylemeyi unutmuşum james marsters iyi ki varsın *

    -- spoiler ---
214 entry daha
hesabın var mı? giriş yap