19 entry daha
  • bir imparatorken kuklaya nasıl döndürülür üzerine muhteşem bir film.

    biraz fazla uzun olsa da çinin özellikle geçtiğimiz yüzyıldaki siyasi çalkantılarını merak edenler için belgesel tadında epik bir film.

    teknik ve oyunculuk açısından dört dörtlük bir film.bernardo bertolucci’nin en yetkin eseri sayılabilir.çinin siyasi ve kültürel değişimi şiirsel bir akıcılıkla verilmiş.

    son imparatorun binlerce yıllık gücün ve itibarın zirvesinden bir sokak adamına dönüşümü bir bahçıvan konumuna inişi gerçekten çok sarsıcı bir dille verilmiş.

    gücün ihtişamından ayyakkabı bağcıklarını bile bağlamayı beceremediğini farkeden bir imparator işte hayat ve zamanın acımasızlığı.

    --- spoiler ---
    daha da kötüsü imparator olarak çıktığı saraya (yasak şehir) bilet alarak müzeye dönüştürlmüş haliyle tekrar gitmek. dibe vuruş böyle birşey olsa gerek. özellikle saraydaki bekçinin çocuğuyla bir zamanlar bu sarayın imparatoruydum derken ki ruh haleti fazlasıyla çarpıcı ve dokunaklıydı.

    çekirge misali çocukluluğundan itibaren ordan oraya sürüklenen bir imparator.gerçekten muhteşem bir yaşam resitali mutlaka insana güce ve acizliğe dair çok fazla sahne olduğunu düşünüyorum.
    --- spoiler ---
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap