4 entry daha
  • ne olduğunu bi türlü anlamıyorum bunun. sportif direktör benim bildiğim bir spor kulübünde başkandan sonraki en önemli adam olmalı. hatta mevcut türk futbol düzeninde başkan neyse, sportif direktör işte tam olarak o olmalı. yani kulüp başkanı ve yöneticiler kulübün idari ve ekonomik işleriyle ilgilenmeliler. kulübün içinde bulunduğu spor faliyetleri için ise başkan yerine sportif direktör olmalı. bu kişiler çok saygın ve yetkili olmalı. en az başkan kadar değerli, karizmatik ve güçlü olmalı. teknik direktörleri o seçmeli. asla ve asla teknik direktör olarak görev yapmamalı. bunun teklif edilmesi dahi çok ama çok komik olmalı. hatta şöyle diyeyim kulüpde bunu teklif edebilecek herhangi bir mevki olmamalı. yani kulüp başkanı ve yöneticilerin 1 tanesi bile gel seni teknik direktör yapalım diyememeli (dememeli demiyorum bak, diyememeli). çünkü bu karar konusunda tek ve mutlak yetkili zaten bu kişi olmalı.

    ve ayrıca bizim ülkede şuan sportif direktörün adı kesinlikle yanlış kullanılıyor bence. asıl isim futbol direktörüdür. çünkü sportif direktör olarak görev verilen kişiler sadece ve sadece futbolla ilgilenirler. kulüplerin uğraştığı diğer spor dallarına ise karışmazlar. bir kere burada bir karmaşa var ve bu bence çok komik duruyor. sportif direktör adı altında çok taşaklı bir isim ile birini göreve getiriyorsun ama bu adam sadece futbolla ilgileniyor. başkanın sözünden çıkamıyor. geleceğin teknik direktörü olarak görülüyor vs.

    saçma yani. mevcut türk futbol ve kulüp yapısı sisteminde son derece işlevsiz bir mevki bu bence.

    ha bence ne olabilir?

    bi kere eski futbolcu veya teknik direktörlerden sportif direktör olmaz. sportif direktörün en az başkan kadar yaşı olan, karizması olan biri olması lazım. mesela beşiktaşda serdal adalıyı sportif direktör(futbol direktör demek daha doğru aslında) yapabilirsin. o işi tamamen ona bırakırsın. teknik direktör ve transfer konularında başkan ve yönetimi tamaman saf dışı bırakırsın. serdal adalı kendine genç bir ekip kurar ve futbolu yönetir. veya galatasarayda haldun üstüneli alır koyarsın o mevkiye.

    veya ingilterede sir alex ve wengerde olduğu gibi menejerlik getirirsin. teknik direktör kulübün transfer bütçesi ve ekonomisi dahil her konuda yetkili olur.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap