56 entry daha
  • kimi bu çocuğun özgür tercihlerinden` : gerici kesim, kimi hizbullah bağlantılarından :kalan d haber; kimiyse yasalardan :nimet çubukçu` dem vuruyor.

    neticede olayı getirip yasalara kitliyorlar.

    oysa bu konuda savunanların da karşı çıkanların da düşmemesi gereken bir tuzak bu. size ne yasalardan? yarın bir gün beğenmediğiniz adamlar iktidara gelir o yasayı değiştirir, o zaman neyi savunacaksınız? bakın şimdi kemal alemdaroğlu üniversitedeki yasağı yargı kararlarıyla savunuyor (başka hangi gerekçeyle savunabilirdi gerçi bilmiyorum), yarın danıştay "üniversiteye girilmesinde sakınca yoktur" dese ne diyecek?

    bir çocukla bir üniversiteli arasında fark yok mu? örneğin neden çocukların cinsel ilişkiye girmelerinde onların özgür tercihleri dikkate alınmıyor? ayrı eve, yurtdışına çıkmak istediklerinde; okula gitmek istemediklerinde örneğin, internette kumar oynatılan sitelere girmeyi seçtiklerinde? çocukların çocuk olduklarını neden sadece "türban" ve "taciz" olaylarında unutuyormuş gibi yapıyor bazıları?

    öğretmenlerin` : hatta akademisyenlerin` facebook'tan erkek arkadaş edindikleri ortaya çıktığında bu bir kötü örnek oluyor ve görevden çıkarılıyorlar da neden öğretmenlerin tercihleri ve özel hayatları okula başörtüsüyle giderken dokunulmaz alanlar oluyor?

    şapka takmanın saygısızlık sayıldığı, kopya çekilmesine karşı zirilyonlarca önlem alındığı okullarda; saygı bilmem ne teranelerini, kuralların uyulması gereken şeyler olduğunu bize en çok anlatanın din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin bu konudaki fikirleri neler?

    konuyu getirip yasaya kitleyerek bu konuları çözemeyiz. nimet çubukçu'nun çıkıp "yasa açık" demesi çok acayip o yüzden. "onlar çocuk" demesi bile yeterliyken sorunu sadece yasalardan ibaret görmesi bir ayıp.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap