8 entry daha
  • epey ilgi çekici ama aynı zamanda epey problemli oyun. andy serkis başta olmak üzere tüm kadro sağolsun motion capture ve seslendirmelere lafım yok. grafikler ve çevre de şahane. ancak oynanışa gelince sıkıntılarım başlıyor. ps3'te ilk çıkan prince of persia'yı hatırlarsınız. hani dövüşü neredeyse tamamen unutan ve platforma kendini adıyan cell shaded grafikli olan. o oyunun aldığı en büyük eleştiri bölümde ilerlerken nereye gitmeniz gerektiğinin kör gözün parmağına gösterilmiş olmasıydı. bu oyun daha beterini yapıyor. göstermekle kalmıyor, başka yere atlamanıza bile izin vermiyor. mayınlı bir arazide karşıdaki arabanın üstüne mi atlamanız lazım? bulunduğunuz yerin sağından mayınlı araziye düşemiyorsunuz çoğu zaman. tutunmanız gereken objeler ise parıl parıl parlıyorlar. bu durum mirror's edge gibi bir oyunda stil sahibi bir düzen oluştursa da bu oyunda olayı bebek işine çevirmekten öteye gidemiyor ne yazık ki. bir de evade tuşuyla zıplama tuşunun aynı olma sorunsalı var ki tam atlama yapacağınız noktaya gelmeden atlayamamanızı sağlıyor. bu da oyunun platform kısmında akıcılığın içine ediyor. en azından o hiç sevilmeyen prince of persia'da kaymak gibi akar, yaptığınız hoplama zıplamaları izlerken keyiften dört köşe olurdunuz.

    dövüş sistemi de pek parlak sayılmaz. kamera dövüş alanına o kadar yaklaşıyor ki 3 robotla dövüşüyorsanız diğer ikisinin ne yaptığını ve nerede olduğunu çoğu zaman göremiyorsunuz. bu da saldırıları engellemenizi ve kesintisiz bir dövüşle robotları parçalara ayırmanızı engelliyor.

    son olarak bölümler epey uzun ve henüz 4. bölümde olmama rağmen "büyük alana gel- gideceğin yolu seç- robotlardan kaçma yolunu bul" sirkülasyonu haddinden fazla tekrar etti. oyunun, diğer single player oyunlara nispeten biraz daha uzun olduğunu biliyorum. umarım ilerleyen bölümlerde oynanışta yenilikler olur.

    bu kadar eleştirdiğime bakmayın; hikaye çok enteresan, grafikler enfes, karakterler ilgi çekici, bölümler eğlenceli... ama yukarıda yazdığım noktalar bu iyi unsurları silip geçiyor mu? siz karar verin. ben verdiğim paradan henüz pişman olmadım. ama oyun çok daha iyi olabilirdi... bundan eminim.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap