1 entry daha
  • kuruluş kanunu/yönetmeliği/düzenleyici işlemi ve benzeri normlarla kendisine özerklik verilen bir federasyonun/birliğin yapması gerekenleri yapan federasyondur. işte kanıt:

    almanya başbakanı angela merkel, 2012 avrupa şampiyonası almanya-türkiye grup maçı sonrası alman futbolcuların soyunma odasına gitmesi ve türk kökenli oyuncu mesut özil'i tebrik ederken fotoğraf çektirip basına dağıtıldığından dolayı almanya futbol birliği (dfb) tarafından eleştiriye maruz kaldı. alman medyasında "merkel özür diledi" olarak yer alan haberlere göre söz konusu ziyaret, dfb ile merkel arasında diplomatik krize neden oldu. krizin nedeni olarak futbolun siyasete alet edilmesi gösterildi.

    başbakanlık sözcüsü steffen seibert, merkel'in dfb başkanı theo zwanziger'i aradığını doğrulayarak, "ancak özür dileme söz konusu değil, özür dilenecek bir olay yok." dedi. alınan bilgilere göre ve olayın bir gün ardından merkel dfb başkanı theo zwanziger'i aradı. dfb teknik heyeti ve zwanziger, futbolun uyum konusunda siyasete alet edilmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi. başkent berlin'de oynanan bu maçta türkiye'ye şık bir gol atan özil'le el sıkışan merkel'in bu fotoğrafı birçok medya organında yayınlanmış ve ilgi çekmişti. ancak merkel'in bu ziyaretinin alman milli takımı teknik direktörü jaochim löw ve zwanziger'i incittiği ileri sürüldü. sport-bild'e konuşan zwanziger, 'bu olayları uygun görmüyordum. ancak bayan merkel'in telefonundan sonra hatalar kabul edildi.' dedi.

    hıristiyan demokrat birlik partili (cdu) merkel, zwanziger'i yanlarına almadan almanya cumhurbaşkanı christian wulff ve kızı, sözcüsü steffen seibert ile soyunma odasına gitmişti. bu ziyaret sırasında özil'e yaklaşan merkel'in fotoğrafını başbakanlık fotoğrafçısı çekti. medyada yer alan bilgilere göre, teknik direktör löw ve dfb tim menajeri oliver bierhoff, resmin medyaya verilmesine 'istemeden' izin vermiş.

    kaynak: http://www.haber50.com/…rize-neden-oldu-313947h.htm

    ha şimdi bi futbolu siyasete alet etmek suretiyle özerkliğine tecavüz eden alman başbakanına posta koyan futbol birliği başkanı theo amcama bak, bi de bizim "başbakanım inşallah yarın da referandumdan zaferle ayrılırız" diyerek futbolu siyasete alet eden "özerk" federasyonların başkanlarına bak, gördün farkı değil mi arkadaşım?
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap